V březnu roku 2003 se situace v Iráku vyhrotila. Američané byli doslova před branami jako legendární Hannibal a Saddám Husajn se obával nejhoršího. Začínající válka mohla zhroutit iráckou ekonomiku a diktátor se nestrachoval ani tak o životy občanů, jako o ztrátu vlastního luxusního životního stylu. Potřeboval se pojistit, že bude pořád při penězích. A tak se rozhodl si nějaké obstarat, i když mu nepatřily.

18. března, den před vypuknutím války, vstoupil za úsvitu do Centrální banky v Bagdádu Saddámův druhorozený syn Kusaj a předložil úředníkům rozkaz svého otce, aby mu okamžitě uvolnili úvěr ve výši 900 milionů USD (asi 22 miliard Kč). "Když dostanete rozkaz od Saddáma Husajna, nediskutujete o tom," vysvětlil později představitel banky, který nechtěl být jmenován.

Zaměstnancům trvalo 2 hodiny, než požadovanou částku v EURO bankovkách naložili do přistavených nákladních vozů.

Saddám si uloupených peněz příliš dlouho neužil. Americká armáda ovládla Bagdád a diktátor utekl do úkrytu. Schovával se až do prosince 2003, kdy byl zajat a předveden před soud. Za genocidu a mučení civilistů byl o tři roky později popraven.

Americké jednotky nalezly v jeho luxusním paláci 650 milionů dolarů pocházejících z bankovní loupeže. Dodnes nikdo neví, kam se poděl zbytek.