Pokud máte pocit, že vám vaše ratolest přerůstá přes hlavu a nevydává se směrem, jakým byste si přáli, můžete si být jistí, že irácký vůdce Saddám Hussajn měl se svým synem mnohem větší kříž. Ve skole byl Udaj sice nejlepším studentem, protože si učitelé nedovolili dávat mu horší známky, ale doma docházelo k ostrým hádkám. A jakmile Udaj dospěl, vymkl se jakékoli kontrole.

Ačkoli Saddám nechával denně mučit a popravovat politické odpůrce, nebylo mu po chuti, že jeho syn z rozmaru unáší a znásilňuje panny. Co ale zanedbal ve výchově na začátku, teď už nenapravil.

Rodinná krize vyvrcholila ve chvíli, kdy se Saddám rozešel s Udajovou matkou kvůli jiné ženě. Udaj byl k matce silně citově připoután a rozluku rodičů nesl těžce. Jeho hněv zcela nevhodně vybublal v říjnu roku 1988 na oslavě narozenin manželky egyptského prezidenta Mubaraka. Udaj před všemi hosty obvinil Saddámova bodyguarda Kamela Hanu Gegea, že otce seznámil s cizí ženou, a všechno je tedy jeho chyba. Osobního strážce fyzicky napadl, zbil a nakonec zastřelil.

Vražda zaměstnance, doprovázená mezinárodní ostudou, Saddáma rozčílila doběla. Ve vzteku zapálil Udajovu sbírku luxusních aut, která čítala stovky vozů, včetně značek Rolls-Royce, Ferrari a Porsche. Syna poté poslal do Śvýcarska, aby se naučil lepším mravům.

Pobyt ve vyhnanství ale Udaje nenapravil, Švýcarsko ho brzy ze země vykázalo pro četné prohřešky. Nevydařený syn se vrátil do Iráku a s otcem se usmířil. Dokonce získal pozici šéfa olympijského výboru.

Pokud si Saddám myslel, že ve sportovní oblasti se nenajde prostor k synovu běsnění, pekelně se mýlil. Udaj si své sadistické tendence vybíjel na atletech, kteří nepodávali dostatečné výkony. Mnoho z nich nechal mučit a zabít.

Americká armáda Udaje zastřelila při přestřelce v létě roku 2003. Ve stejnou dobu také zatkla jeho otce Saddáma, který byl později popraven.