Myra Hindley vyrostla v chudých poměrech a během dětství se naučila používat spíš pěsti než intelekt. V roce 1961 si přesto už jako osmnáctiletá našla slušné zaměstnání sekretářky. V práci se seznámila s mladým úředníkem Ianem Bradym, který ji fascinoval svou zvláštní uzavřenou povahou. Od kolegů se jí doneslo, že měl v minulosti konflikt se zákonem, ale přitažlivost byla silnější než rozum. Za několik měsíců už Myra navštěvovala Bradyho v jeho bytě a hltala literaturu, kterou jí doporučil.

K jeho nejoblíbenějším knihám patřil Hitlerův Mein Kampf, Justina od Markýze de Sade a díla německého filozofa Friedricha Nietzscheho. Myra se zamilovala jak do Bradyho, tak do myšlenek nacismu. A objevila v sobě sadistické choutky.

"Brady mě během několika měsíců přesvědčil, že neexistuje žádný Bůh... Mohl mi klidně říct, že je Země placatá, Slunce vychází na západě a Měsíc není nic jiného, než kousek sýra, všechno bych mu byla věřila," přiznala později Myra, která si v té době obarvila vlasy na blond, aby vypadala jako čistá árijka. Začala také nosit kožené oblečení a vysoké boty.

Se svým milencem původně plánovala velkou bankovní loupež. Ale Brady se jí svěřil, že by raději spáchal vraždu. Myra nato za městem u vřesovišť oslovila šestnáctiletou dívku Pauline a namluvila jí, že se jí někde v okolí ztratila drahá rukavice. Pauline jí chtěla pomoci v hledání, ale to už ji odtáhl Brady, aby ji následně znásilnil a podřezal.

Celkem se v letech 1863 až 1965 ztratilo v oblasti Saddleworthu pět mladistvých, kromě Pauline šlo ještě o desetiletou dívku a tři dospívající chlapce. Vraždu 17letého Edwarda Evanse oznámil na policii jistý David Smith, jehož Brady požádal o pomoc při likvidaci těla.

Policie z Bradyho původně vynutila doznání ke třem vraždám, dvě další mu byly prokázány později. Zato Myra se celou dobu vymlouvala. Ve chvílích, kdy Brady děti svlékal, aby je fotografoval, se prý "otáčela zády" nebo se dívala z okna, v době, kdy je vraždil, odcházela do koupelny napustit vanu atd. Dokonce vydala prohlášení, že se už cítí být napravená a trest nepotřebuje.

Soudci ale měli ve věci jasno. Kdyby se bylo líčení konalo o rok dříve, oba "vrazi z močálů" by dostali trest smrti. Ten byl ale ve Velké Británii právě roku 1965 zrušen, a tak byli odsouzeni jen k doživotnímu vězení.

Brady si ke konci života podle svých slov nepřál nic jiného, než aby mu bylo dovoleno konečně zemřít. Dočkal se až v roce 2017, když dovršil 79 let. Myra zemřela už ve svých 60 letech, ve věznici jí ale nejspíš nic nescházelo. Na fotografiích pořízených na sklonku milénia se usmívá jako hodná tetička z Manchesteru. Přezdívky "nejzrůdnější žena Británie" se však nikdy nezbavila.