"Posílám fotku, na které jsem já a můj patnáctiletý brácha Jonáš letos v létě na dovolené. Vyrazili jsme lézt do Tater. Rozumíme si, přestože jsem víc než o pětadvacet let starší než on a navzdory tomu, že jeho matka kdysi byla moje velká láska."

Dvaačtyřicetiletý horal Jáchym je další muž, který napsal svůj příběh do rubriky Slovo chlapa (email: divisova@sanomamedia.cz). Jeho otec mu kdysi přebral přítelkyni. "Vlastně jsem se s tím úplně nevyrovnal nikdy, už ve mně ale není zloba každý den," přiznává sympatický muž, který žije v podkrkonoší, kde provozuje malou hospůdku. Víc o sobě říct nechce.

Se vztekem na otce mu paradoxně hodně pomohl mladší bratr Jonáš. "Věděl jsem od mámy, že táta a moje expřítelkyně mají dítě. A že se narodil kluk. Dál mě to nezajímalo, ani mě nenapadlo se s nimi zkontaktovat. Až jednou Jonáš napsal na Facebook. Jak jsem se podíval na jeho fotku, bylo mi jasné, kdo je. Máme podobné oči. Psal rozumněji, než bych psal já. Že když už jsme jednou bratři, měli bychom jeden o druhém vědět a že by mě rád poznal. Něco se ve mně hnulo. Pozval jsem ho na návštěvu a od té doby se vídáme. S otcem a Evou se ale potkat nechci, což naštěstí můj velemoudrý bráška docela chápe:-)."

Vztah s Evou zpočátku vypadal idylicky. "Fakt kus, blondýna. Útlý pas a ty prsa... Nádhera! Asi po půl roce jsem ji seznámil s našima. Už jsme chtěli být spolu, ale neměli jsme kde bydlet a tak nám moji rodiče nabídli, ať si předěláme první patro. To jsem netušil, že bude znamenat totální zkázu naší rodiny. Nic tomu zpočátku nenasvědčovalo. Nebo možná ano, ale já si toho nevšímal. Nevnímal jsem třeba, jak Eva básní o mém otci, který tehdy překročil čtyřicítku. Jaký je krasavec, mužný, úspěšný... Dokonce jsem byl na tátu pyšnej. Zpětně si říkám, jestli něco tušila máma, ženský přece mají na tyhle věci nos. Tvrdí, že vůbec nic nevěděla, stejně jako já."

Mohlo by vás zajímat: Chlapi nám napsali do téhle rubriky zajímavé názory. Některé čtenářky pořádně nadzdvihly nebo překvapily. Tak třeba:

Se svou přítelkyní neplánuje budoucnost, ale ona mu to nevěří.

Vztah Evy s Jáchymovým otcem se vyvíjel nenápadně a prozradil náhodou. "Vzbudil jsem se, Eva vedle mě v posteli nebyla. Měl jsem hlad a žízeň. Kdybych se byl napil nahoře jako obvykle, nic by se nestalo. Ale já se vydal dolů do kuchyně na máminu bublaninu. Nestihli od sebe odskočit. Víc bych to nerozváděl."

Eva i otec ten den odešli z domu. "Máma se zhroutila, já měl tak šílený vztek, že bych tátu mohl na fleku zabít a Evu taky. Dva měsíce mě kamarádi hlídali, abych neudělal nějakou hloupost. Naši se rozvedli, barák prodal, já zabouchl za vším dveře a vydal se ho hor, kam jsem vždycky chtěl. Potkal jsem Katku, je to bezva holka, máme spolu pětiměsíční holčičku Emilku. Vlastně jsem docela šťastný chlap, ale znáte to... Ten osten ve mně vězí. Nevím, jestli bych se ho zbavil, kdybych si třeba s tátou promluvil."

Poraďte v Diskusi. Měl a nebo neměl by Jáchym vyhledat otce? Bylo by to k něčemu dobré? Co si myslíte o Evě? Znáte podobný příběh ze svého okolí?

Příští neděli nešťastný Erik. "Ztloustnul jsem a přestal si vidět na penis. Přítelkyně se mi směje."