Stodolovi si pro své loupežné útoky vybírali důvěřivé osoby v důchodovém věku, o kterých se domnívali, že mají doma větší peněžní úspory a cennosti. Začali 77letým Aloisem Miškovským ze středočeské obce Chabeřice, který byl známý tím, že lidem půjčoval peníze. V maskách a s nožem v ruce ho donutili vydat 160 tisíc korun a ponechali ho spoutaného v jeho domě. Miškovský za necelý rok zemřel, aniž by byl schopen pachatele identifikovat.

O pár měsíců později si Stodolovi vytipovali 75letého Jaroslava Šandu, který bydlel ve Slavošově stejně jako matka Dany Stodolové. Zatímco si Dana s matkou večer povídala a ujistila ji, že její manžel tvrdě spí, vkradl se Stodola do Šandova domu a schoval se v chodbě za závěsem. Starého muže přepadl a oloupil o 40 tisíc korun. Šanda nato lupiči strhl z hlavy punčochu i paruku, což se mu stalo osudným. Stodola ho v obavě z prozrazení uškrtil, jeho tělo položil na postel a obložil zapálenými svíčkami. Od jedné z nich se pak vznítil požár, který zachvátil celý dům.

Policie i lékaři ke Stodolově štěstí učinili při vyšetřování řadu chyb; v pitevní zprávě nepadlo ani slovo o škrcení či poranění hlavy, a tak byl případ uzavřen jako úmrtí bez cizího zavinění. Šanda navíc podle sousedů za svého života tvrdil, že svůj dům raději zapálí, než by ho dal dětem, a tento babský klep evidentně přispěl k tomu, že policisté po skutečné příčině Šandova úmrtí dále nepátrali.

O necelé dva týdny později Stodolovi oloupili a zavraždili další osobu ze sousedství, tentokrát ženu: obětí byla Růžena Skohoutilová (68), jež milovala dražší šperky. Vrazi se na akci vydali společně, Dana se na to dokonce vyzbrojila železnou tyčí. Skohoutilovou však nakonec zavraždil Jaroslav: jednoduše ji udusil polštářem. Tělo zavražděné Stodolovi zakopali na zahradě spolu s jejími osobními věcmi a doklady, aby to vypadalo, že se stará paní vydala na cesty. Sousedé i příbuzní této verzi věřili asi půl roku, než rodina tělo našla náhodou při stavbě fóliovníku. Vražda byla nicméně přičtena na vrub trojici mužů, kteří shodou okolností v té době v oblasti rovněž okrádali důchodce a údajně se pokusili oloupit i Skohoutilovou.

Zcela jiná dvojice útočníků se dostala do vězení i v případě loupeže u manželů Hromasových z Chabeřic. Hromasovi sice loupežné přepadení přežili, ale nedokázali útočníky přesně popsat.

Liknavý přístup policistů napomohl Stodolovým ještě dvakrát. V případě vraždy manželů Králových z Měchonic vyšetřovatelé zcela pominuli stopy po škrcení a za příčinu smrti označili únik plynu ze sporáku, ačkoli soudní znalci vyloučili, že by sporák dokázal zaplnit plynem tak velký prostor. Úmrtí Josefa Maliny (81) ze Slavošova, jenž byl nalezen na půdě oběšený s četnými ranami po kopancích a úderech do hlavy, zase označili za sebevraždu.

Jako vražda byla vyšetřována až smrt Marie Čondlové (78) z Kardašovy Řečice. Tuto paní zavraždila Dana Stodolová bez účasti manžela bodnými ranami nožem do hrudníku. Policii se dokonce podařilo sehnat popis podezřelé, ale pátrání skončilo i tentokrát neúspěchem.

Kdyby byli v tuto chvíli manželé Stodolovi s vražděním přestali, možná by se jim podařilo spravedlnosti zcela uniknout. S oním pověstným džbánem však chodili pro vodu příliš dlouho, a to ucho se jednoho dne muselo utrhnout.

Stodolovi si při svém vraždění a následném maskování stop počínali poměrně chytře, nikdy si však neuvědomili, že i staří lidé můžou mít nečekanou vnitřní sílu a tuhý kořínek. Boženě Cerhákové z Brněnce bylo v době útoku 92 let. Její dvě dcery přepadení nepřežily, ale sama Božena se jako zázrakem uzdravila a vydala svědectví, na jehož základě byl Jaroslav Stodola zadržen.

Z vazby byl záhy propuštěn pro nedostatek důkazů, ale když se spolu s Danou 3. února 2003 pokusil oloupit důchodce v Hrádku na Kutnohorsku, při odchodu z domu byl poznán kolemjdoucím policistou, a tak konečně spadla klec.

Stodola veškerou vinu přiznal, svou ženu však během výslechů chránil. Dana Stodolová měla velkou šanci se ze spáchaných vražd vyvléknout, sama si ale nad sebou obrazně podřízla větev, když policistům pověděla o zločinu z Kardašovy Řečice a snažila se ho hodit na manžela. Stodola ji poté označil za "mrchu" a začal mluvit pravdu. Oba vrazi byli 26. dubna 2004 odsouzeni k doživotním trestům odnětí svobody, o dva roky později se po vzájemné dohodě rozvedli.

Nyní však asi přece došlo k usmíření. Vzájemně se sobě omluvili a jsou v pravidelném písemném styku. Nedají na sebe dopustit a navzájem hovoří o jejich " štastném období". Na společné soužití vzpomínají se sentimentem a láskou.