V nejluxusnější třídě Singapore Airlines jsou hosty většinou movití podnikatelé nebo herecké hvězdy Leonardo DiCaprio, Morgan Freeman a další. Není divu, když letenka na jednu osobu vyjde na 23 tisíc singapurských dolarů, tedy asi 370 tisíc korun! Co všechno si tím koupíte?

Tak zaprvé, prominentní pasažéři mají v Singapuru vlastní halu pro odbavení. „Vypadá jako hotelové lobby, kde vám poslíček odnese zavazadla," popisuje Derek Low svoje dobrodružství. Pak dostal zlatý palubní lístek a personál ho odvedl do soukromé místnosti.

Obývák, jídelna a ložnice
„Všichni mě zdravili jménem, jako by mě znali," vypráví o obsluze u tříchodového jídla. Objednal si šampaňské, kuřecí a skopové maso na špízu, humra a americký burger. Hlad zažehnán, tak konečně vzhůru na palubu největšího dopravního letadla Airbus A380.

Každý pasažér Suites Class má k dispozici vlastní kupé se zašupovacími dveřmi, ručně šitým koženým křeslem a televizí. Na úvod pochopitelně nemůže chybět další šampaňské.

„Hlavní stevard mi oznámil, že jsme v nejlepší třídě jen tři a mohu si z ostatních kabinek udělat obývák, jídelnu a ložnici," píše dál mladý pasažér. Každé apartmá v letadle má vyklápěcí postel, ze které se dá opravdu udělat plnohodnotné dvojlůžko. To se na letu dlouhém přes 15 tisíc kilometrů bude hodit!

Pětichodové menu na stříbře
Pasažéři, kteří neváhají za patnáct hodin letu utratit stejně jako za novou Škodu Rapid, dostanou také luxusní kosmetickou taštičku, značkové ručníky a pyžamo. Na výběr mají z několika vzácných druhů kávy.

Pak přichází pětichodové menu – pochopitelně na porcelánu a stříbře! "Na jídlo, mezi kterým nechyběla rybí polévka, humr, biftek a nejrůznější zákusky, došlo pak během letu ještě dvakrát. „Největší problém nastal v New Yorku. Vůbec jsem tenhle pětihvězdičkový hotel nechtěl opustit!" říká Derek.