Atraktivní teroristka pochází z Kazachstánu a do Turecka přicestovala na falešný pas. Její pravé jméno zní Walentina Slobodjanuk, podle tureckých vyšetřovatelů je ale pravděpodobné, že si obstarala cizí doklady a vystupuje pod jinou identitou. Jediným vodítkem při pátrání je tak jediná fotografie jejího obličeje, jehož výraz evokuje slavnou Giocondu z obrazu renesančního umělce Leonarda da Vinciho. (Zdroj: nypost.com, říjen 2015)

Vystopovat teroristku něžného pohlaví ovšem není v muslimských zemích nijak snadné, protože snadno splyne se zahalenými ženami v nikábech a burkách. Ačkoli zrovna v Turecku se tyto oděvy nenosí nijak hromadně, ve východních oblastech poblíž hranic s Íránem nebo Sýrií výjimečné nejsou.

K teroristickým útokům v Ankaře došlo ráno 10. října 2015 před centrálním vlakovým nádražím. Sebevražední atentátníci zde odpálili dvě bomby, které zabily 109 civilistů a dalších téměř 500 lidí zranily. K incidentu se nepřihlásila žádná organizace, DNA atentátníků ale odhalila, že šlo o muže s vazbami na Islámský stát.
(Zdroj: en.wikipedia.org/wiki/2015_Ankara_bombings)

V srpnu roku 2018 udělil turecký soud za podíl na přípravě teroristických útoků devět doživotních trestů. Záhadná Walentina s přitažlivým úsměvem se ale vytratila do neznáma a policie ji nikdy nedopadla.