Ještě dnes jméno Nikola Tesla vyvolává řadu různorodých názorů. Právě on ale viděl naši budoucnost celkem jasně.

Fantastická předpověď N. Tesly pro 21. století

Ve 30. letech 20. století byl Nikola Tesla pravidelně navštěvován novináři deníků New York Times a Time Magazine. Tehdy již postarší Tesla jim ve svém "domě" ve 20. patře hotelu Governor Clinton na Manhattanu pravidelně vyprávěl nejen o svých vynálezeckých začátcích, ale také o tom, co nás čeká v budoucnosti.

A jak se zdá, Tesla měl již tehdy jasno. Eugenika a nucená sterilizace zločinců byly jen malou hrstkou toho, co předpověděl.

Článek, který obsahoval všechna Teslova proroctví pro 21. století, vyšel 9. února 1935 v časopise Liberty. Článek je unikátní tím, že mnohé z těchto fantastických předpovědí se ukazují jako pravdivé.

Buddhismus a křesťanství mají být skutečným náboženstvím všech lidí v 21. století. V roce 2100 bude všeobecně zavedena eugenika. Tesla dále poznamenal: "Nikomu, kdo není žádoucím rodičem, by nemělo být dovoleno plodit potomstvo. Za sto let nebude normálního člověka napadat spárovat se s osobou eugenicky nevhodnou o nic víc než se oženit se zločincem."

Zmýlil se v jedné v zásadní věci

Kultura těla, tedy to, jak se lidé o svá těla budou starat, bude uznávaným oborem vzdělávání a státní správy. Dokonce důležitějším než post ministra obrany. Lidem bude daleko více záležet na tom, jak vypadají a tomu mnohdy přizpůsobí velkou část svých životů.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Součástí našich životů bude i všudypřítomné znečištění pláží. Tak, jako si lidé v Teslově době nedokázali představit život bez vodovodu, nebudou si lidé 21. století umět představit pláže bez odpadků.

"Nejcivilizovanější země světa dnes vydávají maximum svých příjmů na válku a minimum na vzdělání. Jednadvacáté století má však toto pořadí obrátit. Bojovat za něvědomost tak bude více žádoucí, než umírat na bitevním poli."

Změnu predikoval také v oblasti tištěných médií. Noviny jednadvacátého století mají věnovat více pozornosti věděckým hypotézám, nežli zprávám o zločinech a politických sporech.

Ani výživa nezůstane beze změny. Lidé sami od sebe přestanou holdovat stimulantům jako je káva či alkohol.

V jedné věci se ale Tesla přece jen spletl. Podle něj má 21. století přinést vynález, který "ukončí všechny války". Ten, jak se zdá, se ale zatím nikomu sestrojit nepodařilo.

Zdroje:

bigthink.com

www.businessinsider.com

en.wikiquote.org