Než se v obraze objeví Hitlerův geniální nalezenec, léčí budoucího diktátora Karl Brandt. Morell se mezitím věnuje své vlastní urologické praxi v Berlíně. Pánové přicházejí s bolestí a odchází spokojení, zázračného doktora začnou doporučovat ostatním a k Morellovi se tak dostávají stále prominentnější postavy.

Hitlerův jediný lékař

První zlom v kariéře nastane po zásnubách se slavnou a bohatou herečkou Hanelor Mollerovou, která ho představí té největší smetánce. V téže době začne také přemýšlet o politice a přidá se k NSDAP. Jeho jméno se šíří ve vysokých kruzích nacistické strany a dostane se až k uším samotného Hitlera. Ten má v roce 1935 stále Brandta, ale jeho léčba žaludečních problémů vůbec nepomáhala. A tak si zavolá Morella.

Po vyšetření Hitlerova zdravotního stavu doporučí Morell léčbu vitamíny a mutaflorem. Tíživé problémy trávicí soustavy náhle zmizí, Hitler je nadšen a Morella najímá na plný úvazek. Brandt to nese těžce a metody svého kolegy kritizuje. Hitler nemá na vybranou, Brandta ze své služby propouští, ale úplně se ho nevzdá – později se stane jedním ze strůjců akce T4, jež má očistit rasu od méněcenných osob.

Drogy a jedy

Morell a Hitler jsou v kontaktu denně a lékař ho doprovází jako věčný stín. U vůdce se začnou projevovat další zdravotní problémy. Nadměrnou plynatost se Morell rozhodne řešit pilulkami doktora Koestera. Na tom by nebylo nic zlého, kdyby neobsahovaly malé dávky jinak smrtelných jedů atropinu a strychninu. Léčba zabere, plynatost se zmírní a Hitler je nadmíru spokojen.

Podobně kontroverzní léčebné metody probíhají až do roku 1945. Morrell podle doložených lékařských deníků přidává k léčivům ve svých injekcích drogy, míchá zvláštní koktejly dextrinu, kofeinu, kokainu a pervitinu, aby vůdci vyléčil různé záněty a syfilis, nemoc, jíž se Hitler kriticky obával.

Za své působení u samotného vůdce Třetí říše získá Morell prestiž a moc, o jaké nesnil. Stane se podílníkem firmy Nordmark, v protektorátu mu do rukou padne továrna Milo Olomouc a Hitler mu věnuje vlastní laboratoř s personálem.

73 druhů léků

Proti lékaři a jeho praktikách se v dalších letech ohradí architekt Albert Speer, jenž Morella nazve líným prospěchářem, kterému jde pouze o peníze, a své řekne i Hermann Göring, podle něj když Morell neví, vpraví do pacienta drogy, aby mu ulevil a vytvořil iluzi, že jsou jeho léčebné metody účinné. Hitler na nic z toho neslyší a Morell je s ním až do dubna 1945.

Několik týdnů před Hitlerovou sebevraždou je Morell propuštěn. Přesouvá se do Bavorska, tam ho ale zajmou Američané. U Morella mezitím propukají první příznaky vážné nemoci a v roce 1947 ho propouští na svobodu. Později téhož roku umírá v nemocnici v Tegernsee. Existují domněnky, že za Hitlerův zdravotní stav před sebevraždou mohly Morellovy kontroverzní metody léčení. Údajně na něm za devět let služby vyzkoušel 73 druhů léků.