Ještě v příštích několika dnech se podle meteorologů chladnějšího počasí nezbavíme. Na většině území se očekávají přeháňky nebo déšť, doprovázené mírným větrem vanoucím od severu. Denní teploty zřejmě nepřekročí 25°C, od soboty do pondělka se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C.

Teprve od úterý se bude postupně oteplovat a oblačnosti bude ubývat, přeháňky by se měly objevit jen ojediněle. Ke konci druhé červencové dekády se teploty mohou šphat ke 30°C.

Dlouhodobá předpověď:

21. - 31.7.

V poslední červencové dekádě se vyšší teploty nejspíš udrží a mohou udeřit i tropická vedra, můžeme ale počítat s teplotními výkyvy a proměnlivou oblačností. Jasné dny budou střídat dny deštivé, zvláště v horských oblastech se mohou vyskytnout silné bouřky.

1. - 10.8.

Na začátku srpna meteorolové očekávají teplé a slunečné dny, kdy přeháňky budou spíše výjimkou. Teploty porostou až ke 35°C a úlevu nepřinesou ani večery a noci, kdy se bude teplota držet okolo 20°C. Tropické dny posléze vystřídají deště a bouřky.

11. - 20.8.

Vysoké teploty nás budou provázet i v druhé srpnové dekádě, od poloviny měsíce se však budou klesat pod 30°C. Počasí by mělo být v tuto dobu poměrně stabilní a jasné, přeháňky se budou vyskytovat jen místy.

21. - 31. 8.

Teprve počátkem poslední srpnové dekády nás mohou zastihnout silnější deště a bouřky, ke konci měsíce by se ale mělo opět vyjasnit. Teploty se budou držet mezi 21 a 25°C, v horských oblastech se už mohou vyskytnout ranní mrazíky.