Režisér Zdeněk Troška měl dar učinit z obyčejných lidí filmové hvězdy a hvězdičky. Povedlo se mu to i v případě slovenské rodačky Vlasty Mészarosové. Koketní průvodčí svého času bavila celou republiku přibržďováním vlaku pro cestující, kteří chtěli vystoupit v Hošticích.

Vlasta se po úspěchu komedie Slunce, seno, jahody objevila před kamerou také ve filmech Muž na drátě, Copak je to za vojáka a Vlastně se nic nestalo. Troška ji ještě využil pro druhý díl své trilogie Slunce, seno a pár facek a poté se nadějná hvězdička z filmové branže vytratila. Není jasné, kdo vypustil do světa drb o její drogové závislosti, která ji měla odtrhnout od další práce. Na Vlastu se v podstatě zapomnělo, až se náhle v médiích objevila zpráva o její smrti.

Informace byly zpočátku velmi rozporuplné. Jednou se napsalo, že zemřela v roce 2010 ve věku nedožitých 40 let, podle jiných zdrojů jí bylo v době úmrtí už pětačtyřicet. Všechny bulvární plátky se ale shodovaly v tom, že Vlastu zničily drogy a příčinou smrti bylo dozajista předávkování.

Teprve v roce 2011 se redaktorům Česko-Slovenské filmové databáze ozvala paní, která s Vlastou studovala brněnskou konzervatoř. Sice si nebyla jista rokem jejího úmrtí, ale svou hereckou kolegyni dobře znala a věděla o ní, že má slabé srdce, což byla pravděpodobně i příčina úmrtí.

Informaci zanedlouho potvrdil a zpřesnil kamarád Vlastiny sestry. "Vlasta prý byla inteligentní, chytrá, milá a zranitelná, měla moc ráda zvířata, hlavně psy. Zemřela na vrozenou srdeční vadu v roce 2002, když jí bylo 36 let," uvedl rodinný přítel. Vlasta podle něj po sobě zanechala syna, který vystudoval ekonomii. Zda se v jejím životě opravdu vyskytly drogy, se už asi nikdy nedozvíme. Možná je ale lepší podobné spekulace nechat spát.