Dcera Kanaďanky a českého emigranta vyrůstala v Torontu. Za pohlednou blondýnkou se otočil každý mladík, ona už ale od svých 17 let milovala místního hezouna Paula Bernarda, který byl o něco starší a pracoval jako úředník. Na konci června roku 1991 se konala pohádková svatba; Paul s Karlou svým dokonalým zjevem připomínali Kena a Barbie, projeli se v bílém kočáře, hosty uctili nejvybranějšími jídly.

V ten samý den vydala klesající hladina nedalekého jezera Gibson několik kusů lidského těla. Policie posléze zjistila, že patřily 14leté dívce Leslie Mahhaffy, jejíž zmizení rodiče nahlásili před dvěma týdny. Neznámý pachatel její tělo rozřezal a zalil do betonu, jednotlivé kusy se ale uvolnily a vypluly na hladinu.

Provdala se za úchyla

Karla nejspíš tehdy netušila, že její vyvolený přepadává mladé dívky v parku a brutálně je znásilňuje. O čem ale věděla velmi dobře, byla jeho sexuální náruživost a záliba v sadistických praktikách. Když se jí přiznal, že ho přitahuje její 15letá sestra Tammy, nijak se nad tím nepohoršila, naopak se rozhodla mu ji dát k Vánocům. Opatřila prášky na spaní a 23. prosince 1990 svou sestru v domě rodičů opila a uspala, aby ji Paul mohl znásilnit. Dívka se pak v noci udusila zvratky, což policie označila za nešťastnou náhodu.

Leslie Mahhaffy si Karla s Paulem vyhlédli dva týdny před svatbou. Odtáhli ji do auta, když se vracela pozdě večer domů. Mladou dívku mučili a znásilňovali dva dny, pak ji zabili a její tělo rozřezali na osm částí. Stejný osud stihl o necelý rok později také 15letou studentku Kristen French, s tím rozdílem, že její nahé tělo vrazi hodili jen tak do příkopu.

Krátce na to se začali mladí manželé hádat. Paul jednoho dne zbil Karlu tak, že ho udala na policii. Mezitím se už v laboratořích pracovalo na vzorcích DNA poskytnutých ženami, které byly znásilněny v parku na předměstí Toronta. Paul Bernando byl usvědčen jako pachatel.

Karla začala mluvit. Dokonce policistům prozradila okolnosti tří vražd, které spolu s Paulem spáchala. Vyšetřovatelé uvěřili její verzi, že se na zločinech podílela z donucení a sama byla obětí tyranského manžela. Uzavřeli s ní proto dohodu, že ji budou soudit jen za zabití.

Teprve po uzavření této dohody se objevily videokazety zachycující průběh vražd. Bylo zřejmé, že se Karla při mučení obětí dobře bavila a sama se do něho aktivně zapojovala. Přesto jí soud nemohl uložit více než 12 let vězení.

Stíny minulosti ji pronásledují dodnes

Na svobodu se Karla dostala v roce 2005. Ačkoli ve věznici udržovala lesbický poměr s jednou spoluvězeňkyní, po propuštění se provdala za muže. Vyšlo najevo, že šlo o bratra její dlouholeté právní zástupkyně. Karla si udělala diplom z psychologie, začala užívat jméno Leanne Bordelais a s novým manželem se přestěhovala do francouzské části Kanady, kde její případ nebyl tak mediálně známý. Postupně se jí narodily tři děti.

V roce 2018 vyvolaly pobouření články v tisku, podle nichž Karla pracovala na soukromé základní škole v Montrealu, která spadala pod správu Adventistů sedmého dne. Rodiče žáků byli v šoku. "Nechápu, že nám to škola neřekla. O něčem takovém bychom měli být informováni," uvedla do tisku jedna z maminek. Škola dala pod nátlakem veřejnosti Karle výpověď, vody ale zcela neutichly.

"Je to nebezpečná psychopatka, umí nasadit masku a hrát před lidmi různé role," prohlásil právník rodin obětí Tim Danson. "Vědomí, že tahle žena žije někde v Quebeku a vychovává tři děti, mě děsí. Navíc je smutné, že zatímco ona může se svými dětmi strávit celý život, mým klientům to její vinou dopřáno nebylo," uzavřel Danson.