Když se spojí pojmy jako "pyramidy" a "energie", snad každému se vybaví scéna z legendárního filmu Hvězdná brána, v němž pyramida sloužila jako přistávací dráha pro vesmírné lodě. Profesorka na univerzitě v Calgary v Kanadě, Dr. Carmen Boulter šla ještě dál. Tvrdí, že pyramidy nesloužily jako hrobky, ale jako elektrárny, které produkovaly „bezdrátovou“ energii. S ní prý pracoval i Nikola Tesla. Carmen tvrdí, že je divné, že nejslavnější Cheopsova pyramida v Gíze není vyzdobena freskami. To ji přivedlo na myšlenku, že pyramida nesloužila jako poslední místo odpočinku. „Je to jako byste troubu neozdobili žádnou dekorací." (Zdroj: www.dailystar.co.uk)

S Carmen Boulter souhlasí i teoretik elektromagnetického pole John Deering, který se opírá o rozhovor s jednou návštěvnicí. „Mluvil jsem se ženou, která strávila nějaký čas ve Velké pyramidě. "A její komentář byl: "Připadalo mi, jako bych byla ve stroji."

Někteří lidé tuto teorii rozpracovali a tvrdí, že Cheopsova pyramida (též Chufevova pyramida nebo Velká pyramida) reaguje na vibrace z hlubin Země, je vodivá a vede skrze svoji hmotu široké spektrum vibračních frekvencí. „Pyramidy byly mezi sebou v kontaktu a pracovaly dohromady jako celek. Při záplavě Nilu, které trvalo kolem tří měsíců, se zaplavily kanály pod pyramidami. V této oblasti je pórovitá hornina se škvírami, a proto voda protékající pod pyramidami, přes den shora svítící slunce a v noci světlo z hvězd a planet generovalo energii... Tato energie byla transformována a povznášela vibrace celé společnosti, byla jejím zdrojem energie. Nasměrování energie ve Velké pyramidě také sloužilo k „Velkému zasvěcení“ a konečnému vzestoupení." Píše Ing. Mečislav Hudeczek, Ph.D.

Hudeczek také konstatuje, že „Stavitelé pyramid užívali technologii harmonické rezonance a užívali sílu zvuku, aby překonali sílu gravitace a nadzvedli těžké kameny. Vycházející zvuk sladili s rezonanční frekvencí kamenů a pomocí zvukové rezonance zvedli daný kámen." Nicola Tesla prý s energií pyramid pracoval a pro své objevy se inspiroval vykopanými artefakty a archeologickými objevy.

Dr. Carmen Boulter inspirovala i různé nadšence do astrologie a samoléčení. Ti tvrdí, že pyramidy sloužily také k léčení pomocí zvuku a vibrací, kdy šaman využíval rezonanční komory. I hieroglyfy měly zajímavou funkci. „V zadní části mozku je část tvořená týlním lalokem, který slouží jako filmový projektor a je zodpovědný za vytváření obrazů. Když se tedy dostatečně otevřený člověk zadíval na hieroglyfy, mohl slyšet muzikanty, objevovat podrobnosti o postavách nebo mohlo dojít i k astrálnímu cestování." (Zdroj: outerinner-space.medium.com)

Faktem zůstává, že pyramidy jsou svým vlastním způsobem záhadné a díky tomu vznikají různé kontroverzní názory. Sama profesorka Boulter natočila o této problematice pětidílný dokumentární seriál, který dostal cenu Bludný kámen spolku českých skeptiků Sisyphos. Odvysílala ho i Česká televize. Nyní je dostupný online na YouTube.

Zdroj: Youtube