Vylomeniny dělal už od mládí. Památná je historka, že ho z vysoké školy vyhodili proto, že v pokoji schovával krávu. Do armády ho nevzali pro změnu kvůli tomu, že předstíral homosexualitu.

Otčím ho zneužíval

Pocházel z rodiny známého newyorského novináře a slavné pianistky. Podle toho dostal i honosné jméno Cornelius Crane Chase. Rodiče se rozvedli, když mu byly čtyři roky, a než dospěl, matka se stihla dvakrát provdat. Později tvrdil, že ho jeden z otčímů zneužíval.

Chtěl na medicínu, ale po zmíněném hovězím incidentu se spokojil se studiem angličtiny. Spolužáky vždy obveseloval hranými scénkami, hrál v kapelách a nakonec vymyslel scénář komediálního seriálu, který s úspěchem nabídl televizi. Tehdy už vystupoval pod přezdívku Chevy, kterou mu kdysi dávno dala babička podle postavy z jedné středověké anglické balady.

Hvězdu z něj udělal pořad Saturday Night Show, který existuje od roku 1975 a stále patří mezi nejúspěšnější v Americe. Byl to právě Chevy, kdo show vtiskl bláznivý ráz, který někteří hosté jen těžko vydýchávali. V roce 1978 se třeba těsně před natáčením popral s hercem Billem Murraym.

Marný boj s drogami

Chase pak zazářil i ve filmech. Komedie jako Caddyshack nebo již zmíněná série Bláznivých dovolených s rodinou Griswoldových pobaví i po letech.

Komik však miloval nejen legraci, ale také alkohol a později i drogy. S odstupem času přiznal, že si závislost na tlumících lécích vypěstoval kvůli bolavým zádům. V roce 1986 podstoupil odvykací léčbu, ale zlozvyku se nikdy úplně nezbavil. Ještě v roce 2010 se nechal slyšet, že jeho závislost je momentálně na „nízké úrovni".

Neuspořádaný byl i jeho soukromý život. S první ženou Suzanne se rozvedl v roce 1976 po tříletém vztahu. Ve stejném roce se oženil s herečkou Jacqueline Carlin (*1942), s níž vydržel o rok déle. Nakonec zakotvil po boku další herečky Jayni Luke (*1958), kterou si vzal v roce 1982 a vychoval s ní tři dcery.

Posledním úspěšným filmem byla Bláznivá dovolená v Las Vegas (1997). Od té doby Chevy jen paběrkuje a možná si dodnes ve své vile s pětihektarovým pozemkem vyčítá, že v roce 1999 odmítl hlavní roli ve filmu Americká krása, za niž Kevin Spacey dostal Oscara.