Miliardář Elon Musk věří, že jediný způsob, jak zachránit budoucnost naší planety, je kolonizace vesmíru.

Německý inženýr v roce 1953 předpověděl zásadní detail naší doby

"Pokud učiníme život multiplanetárním, může nastat den, kdy některé rostliny a zvířata na Zemi vymřou, ale na Marsu budou stále naživu," řekl Musk. Musk ale netušil, že jeho osud je již dávno zpečetěn. A to na papíře.

V roce 1953 vyšla kniha, která předpovídala Elonovy plány. Byly v ní texty o tom, jak někdo jménem Elon přepraví lidi na Rudou planetu. Když pak Musk pronesl hlášku z filmu Mladý Frankenstein: "Osud, osud. Tomu pro mě není úniku," znamenalo to ve skutečnosti odkaz na myšlenky o předurčení. Podle nich je život každého člověka předem určen. Genetikou nebo božským záměrem.

Krátce po tomto výroku se ozval muž jménem Toby Li: "Když už mluvíme o předurčení, věděli jste, že se von Braunova kniha "Projekt Mars" z roku 1953 zmiňuje o osobě jménem Elon, která měla dopravit lidi na Mars?"

To nemohl vědět!

Kniha, na kterou odkazuje, se jmenuje "Mars Project". Napsal ji Wernher von Braun, letecký inženýr a vesmírný architekt německého původu.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Von Braun byl vůdčí osobností vývoje raketové techniky v nacistickém Německu a později průkopníkem raketové kosmické techniky ve Spojených státech. Mezi svými dvacátými a třicátými lety pracoval na programu vývoje raket právě pro nacistické Německo. Po válce se pak spolu s dalšími asi 1 600 německými vědci, inženýry a techniky tajně přestěhoval do USA v rámci tajného programu americké rozvědky nazvaného Operace Paperclip.

Von Braunova kniha není jen jakousi literaturou faktu. Von Braun v ní běžnému čtenáři vysvětluje, jak by mohla vypadat cesta na Mars v době studené války.

Problémem je, že vysvětlení uživatele Tobyho Li není zcela přesné. Von Braun ve své knize neříká, že by lidstvo na Mars vedl člověk jménem Elon, ale že by se pozice vůdce jmenovala "Elon".

To upřesnil Pranay Pathole, který poskytl anglickou verzi knihy. V daném odstavci se píše: "Marťanskou vládu řídilo deset mužů, jejichž vůdce byl volen ve všeobecných volbách na pět let a jmenoval se 'Elon'. Zákony, které měl Elon a jeho kabinet spravovat, přijímaly dvě komory parlamentu."

Ať už von Braun čerpal své texty odkudkoliv, shoda s predikcí Elona Muska zní až neuvěřitelně.

Zdroje:

www.foxbusiness.com

yellowhammernews.com

www.independent.co.uk