Přestože se Yakuza tváří jako spořádána rodinná firma, která například v roce 2011 pomohla obětem ničivé vlny tsunami, není tomu tak. Nelítostný gang s kořeny v Americe se nebojí vyhrožovat svým nepřátelům a vraždit obyčejné občany. Se svým počtem až 35 000 členů se řadí k největším organizacím na světě, jako jeden celek ale nefunguje, zastřešuje spoustu menších zločineckých skupin.

Na rozdíl od jiných organizací tu dívky a ženy nejsou nijak ceněny. Naopak, jsou pokládány za prosté otrokyně a sexuální hračky, které je možno bít, zabíjet a znásilňovat. Role manželky ve zločinecké organizace je prostá, starat se o děti, vařit, uklízet. Do manželových kšeftů se nemíchá. Naskytne-li se ženě příležitost, utíká a nechává svůj starý život za sebou. Otec, manžel, děti, vše je minulost.

Otec ženy jménem Shoko Tendo byl významný boss Yakuzy. Ve své memoáru Tendo vzpomíná na kruté časy plné násilí. ,,Otec mě přenechával svým kumpánům, ti mě znásilňovali a bili." Tendo upozorňuje, že ne v každé skupině to tak bývá. Pokud se ale žena v takové situace ocitne, jde většinou o nevyřízené dluhy. Aby ostatní gangsteři zapomněli na dlužnou částku, přijmou dar v podobě sexuální otrokyně. Rodinné vazby jdou v tu chvíli zcela stranou, žena se stává pouhým nástrojem vyjednávání.

Protože je žena jakousi vizitkou každého důležitého bosse, není vhodné, aby měla viditelné modřiny a rány po týrání. Obličeji se vyhýbají a zaměřují se na ruce, břicho, nohy. Tendo přiznala, že jí muži způsobili mnohočetná zranění včetně zlomených žeber. V jeden zmatený moment jí tyrani uštědřili ránu do hlavy, čímž jí praskly ušní bubínky.

Situace v Japonsku se postupně dostává do černých čísel, počet členů ubývá a války gangů nejsou tak časté. Yakuza je ale i nadále nejrozšířenější organizací, která ovládá celý japonský porno průmysl, investuje do velkých společností a vlastní nespočet nemovitostí. Mimo jiné ovládají 90 % stavebního byznysu v zemi a výstavba sportovišť a vesniček pro Olympijské hry 2020 tak spadá přímo pod ně.