O bankéřově úmrtí věděla jen jeho žena Vera. Jako jediná také znala příčinu. Tělo schovala do rakve ve sklepě a lidem v okolí namluvila, že ji manžel opustil. Zhruba po roce pak začala tvrdit, že se doslechla o jeho smrti - zemřel prý při autonehodě.

Z manželství jí zbyl jen malý syn Lorenzo. Protože ale byla stále mimořádně atraktivní ženou, brzy si našla nového muže a přijala jeho příjmení. Josef Renczi však byl na její vkus příliš do světa a usedlý způsob života mu nesvědčil. Než stihl utéct za životními radovánkami, Vera mu podala večeři ochucenou notnou dávkou arsenu. Ve sklepě tak přibyla druhá rakev.

Lidé v sousedství Veru litovali, že ji i přes její krásu a mládí stíhá takové neštěstí v lásce; každý partner, kterého si namluvila, ji zakrátko opustil, nikdo s ní nechtěl sdílet celoživotní věrnou lásku. Sousedé přitom netušili, že ve skutečnosti milenci od Very neutíkají, ale končí v rakvích, otráveni arsenem.

Veřino hrozivé tajemství odhalila až manželka jednoho z jejích milenců, které žárlivost nedala spát a svého muže sledovala. Před Veřiným domem pak marně čekala, až vyjde ven. Když uplynula noc a manžel stále nevycházel, přivolala policii. Ta našla Veru sedět ve sklepě, kde se tou dobou nahromadilo už 35 rakví.

Do jedné z nich Vera pohřbila i svého syna, který o vraždách věděl, a tak musel také zemřít. "Aspoň jsem byla jedinou ženou, která ho kdy objala," prohlásila "černá vdova".

Ačkoli ji k travičství očividně vedla nezdravá žárlivost a majetnický komplex, sama na svou obhajobu uvedla, že "jen hledala pravou lásku". Nikdo z jejích mužů nesměl patřit jiné ženě - dokonce ani její vlastní syn.

Příběh Very Renczi byl ve 20. letech minulého století několikrát publikován v americkém tisku. Vera podle něho pocházela z Bukurešti a od malička byla rozmazlována svou bohatou šlechtickou rodinou. V dospívání se však stala nespoutanou až divokou a jejímu otci se jen ulevilo, když se provdala za postaršího rakouského bankéře. Nikdo tehdy netušil, jaký démon se skrývá v její žárlivé duši.

Protože neexistuje dostatek zdrojů, které by příběh upřesnily a dosvědčily jeho pravdivost, není stoprocentně jisté, zda Vera Renczi vůbec existovala. V historii kriminalistiky je přesto zapsána coby jedna z nejhorších vražedkyň moderní doby.