Herečka Jana Boušková (65) se provdala za svého kolegu Petra Svojtku i přesto, že ho provázela pověst sukničkáře, který si rád přihne k alkoholu. Z předchozích nevyvedených vztahů měl dvě děti a z rozchodů s milovanými ženami se nikdy tak úplně nevzpamatoval. Jana Boušková ho ale milovala takového, jak ho znala. "Mě u lidí nezajímá, jakou mají pověst," prohlásila.

Po třech měsících známosti Petr naplánoval svatbu a do roka se páru narodil syn Jan. Manželské štěstí však nevydrželo dlouho. Osmého května 1982 Jana oslavila 28. narozeniny a hned druhý den se dozvěděla otřesnou zprávu, že její muž zahynul pod koly tramvaje. Kolegové o něm věděli, že se v podnapilém stavu občas vozí na spoji mezi tramvajemi, a tato zábava se mu zřejmě stala osudnou. Tramvaj Petra usmýkala takovým způsobem, že ho bylo možné identifikovat jen podle nalezených dokladů.

Jana měla krátce poté odjet na natáčení detektivky, na které se původně velmi těšila. Nešťastná událost z ní však vysála veškerou radost i energii. Režisér Jan Schmidt ji dlouho přemlouval, aby natáčení nevzdávala a na Opočno dorazila.

Nakonec se ukázalo, že práce byla tou nejlepší psychoterapií. "Všichni se ke mně chovali naprosto úžasně a byli mi v těch těžkých chvílích obrovskou psychickou podporou," vzpomínala Jana, jež ve filmu účinkovala po boku Jiřího Kodeta.

Za rok a půl se pak odhodlala vpustit do svého života Václava Vydru, který o ni usiloval už od konzervatoře. Dlouhá léta spolu žili "na hromádce", až se v roce 2006 oficiálně stali manželi. Jejich vztah je podle kolegů z divadla šťastný, až záviděníhodný.