V opuštěném akváriu ve Španělsku byla nalezena hotová apokalyptická scéna. Dvojice městských průzkumníků se do akvária vloupala a objevila něco, co rozhodně nečekali. Svá videa pak zveřejnili, ale přitom neprozradili místo, kde se akvárium nachází. Chtěli tak předejít návštěvě dalších jejich napodobitelů, a především nechtěli být dopadeni. Městský průzkum je totiž ve Francii jednou z forem nedovoleného vniknutí na cizí pozemek.

Na video, které natočili a stalo se velmi populárním, zde podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Smrtonosná vlna pohřbila akvárium

Jedna z průzkumnic poté svou nelegální návštěvu akvária zveřejnila na sociálních sítích. Video youtuberky, Francouzky vystupující pod jménem Juj‘ Urbex, spolu s několika kratšími klipy na svém TikToku obletělo svět.

Mrtvý žralok vypadá jako zombie, a stejně tak i další mrtví a rozkládající se mořští tvorové, jež byli v zavřeném akváriu objeveni. Akvárium bylo uzavřeno v roce 2014 poté, co budovu poškodila vlna vysoká 13 metrů. Ta tehdy zasáhla severozápadní pobřeží Španělska a způsobila značné škody. Podle toho lze usuzovat, že akvárium pravděpodobně leží právě v této oblasti.

Žraločí zombie neměla štěstí

Na videu jsou vidět hnijící zbytky malého žraloka uvnitř rozbité vitríny. Žralok byl mrtvý již v době, kdy byl vystaven, takže jeho tělo bylo pravděpodobně ošetřeno chemikáliemi a uchováváno ve vzduchotěsné vitríně.

Ti, kdo jej chtěli vystavovat jako exponát, chtěli takto upraveného žraloka stejně vystavovat. Ale když se vitrína rozbila, žralok se přirozeně začal pomalu rozkládat. A právě tento přirozený proces je příčinou toho, proč vypadá jako zombie.

Poté, co bylo vlivem vlny akvárium nenávratně poškozeno, tvorové v něm žijící museli být evakuováni a umístěni do nových akvárií, kam byli postupně převáženi. Protože ale žralok byl již mrtvý, s převozem mumie nikdo nespěchal.

Hvězdice, chobotnice a jiné podmořské zombie

Jak youtuberka spekuluje na svém videu, mrtvola žraloka zřejmě neměla takovou prioritu, a proto byla na místě ponechána.

Kromě toho městští badatelé také na místě starého akvária našli rozložené pozůstatky několika chobotnic uvnitř samostatných rozbitých skleněných nádob a mořské hvězdice, které ale byly vysušeny, takže se nezačaly rozkládat.

Ukazuje se, že i všichni tito živočichové, kteří v hrůzostrašném akváriu zůstali, byli mrtví už v době uzavření akvária. Vlna zřejmě sklenice s formaldehydem, v nichž byli tvorové uchováváni, rozbila, takže všichni začali hnít.

Dům hrůzy

Jak se ukázalo, dalším výrazným objevem dvojice městských badatelů byla i masivní realistická replika obří chobotnice. Ta byla vyrobena z pěny z pěny, která pravděpodobně dříve visela u stropu, ale pak spadla na podlahu. Měla být zřejmě symbolem ostatních živých chobotnice, které však byly z budovy odstraněny ještě před tím, než bylo muzeum uzavřeno.

Zdroje:

www.newsweek.com, www.livescience.com