Judita Čeřovská se narodila roku 1929 v Mostě do smíšeného manželství Čecha a Němky a prožila nelehké dětství. Rodiče, jejichž svazek se nelíbil ani německé, ani české straně, byli za války na několik měsíců uvězněni a Juditu vychovávala babička.

Díky dvojím kořenům však Judita plynně hovořila oběma jazyky a učila se i další, včetně francouzštiny. Lákala ji také hudba: od 12 let docházela na hodiny klavíru a během studia obchodní akademie zpívala s různými studentskými kapelami.

Znalost cizích jazyků jí po škole zajistila místo v podniku zahraničního obchodu Centrotex. V roce 1951 se však dopustila fatální účetní chyby a byla propuštěna. Nové slušně placené místo nebylo možné najít, čehož využila Státní bezpečnost. V domnění, že Judita nemá jinou šanci a musí spolupracovat, ji estébáci dotlačili do Vagonky Tatra, kde měla sledovat jistého technika. Jenže Judita dotyčnému všechno vyzradila a varovala ho, aby si dal na StB pozor.

Mezitím se jí narodila dcera Brigita a po svatbě s právníkem Čeřovským do rodiny přibyl ještě syn Ivan. V roce 1957 se Judita zúčastnila soutěže Hledáme mladé talenty a obdržela skvělé druhé místo, což jí vyneslo angažmá v pražském kabaretu Alhambra. Její kariéra mohla začít.

Vážná autonehoda o dva roky později málem všechno zhatila. Když se Judita vracela s kolegy z vystoupení ve Strakonicích, Josef Zíma za volantem upadl do mikrospánku a naboural do stromu. Jeden ze spolujezdců, režisér Jiří Jungwirth, zemřel druhý den v nemocnici, Čeřovská měla rozdrcenou pánev a přišla o ledvinu. Její manžel přísahal, že Zímu u soudu zničí. Ten ale nakonec vyvázl s tříletou podmínkou a povinností uhradit škody.

Zpěvačce trvalo dva roky, než se plně zotavila a vrátila se na pódia. Její hvězda od té doby stoupala vzhůru a hity jako Malý vůz, Dominiku nebo Řekni kde ty kytky jsou se nesmazatelně vryly do paměti posluchačů. Hodně koncertovala také v Německu, kde si nakonec získala větší popularitu než doma.

Proslýchá se ale, že si hodně vytrpěla kvůli dětem. Ty jí prý během dospívání neustále vyčítaly, že se jim dostatečně nevěnuje, a neváhaly jí dělat scény přímo v koncertních sálech.

Ani manželství s Čeřovským navěky nevydrželo, zpěvačka našla nového partnera v jazzmanovi Ivanu Smetáčkovi. Na sklonku života trpěla rakovinou, jež ji připravila o druhou ledvinu. V roce 2001 si zlomila pánevní kost a musela na náročnou operaci, kterou její oslabené tělo už nezvládlo. Zemřela poněkud zapomenutá ve věku 72 let.