Zatímco Simonová nedávno oslavila už 91. narozeniny, její někdejší kolega odešel už ve věku 53 let. S kapelou Karla Vlacha se vracel z koncertu v Kašperských horách, když náhle zkolaboval a nepomohla mu ani včasná lékařská pomoc. Vlach po letech vzpomínal, že den předtím si v době volna vyrazili s Chladilem na houby a cestou potkali pohřební průvod. Když následující den zpěvák náhle zemřel, kapelník měl zpětně pocit, že pohřeb byl špatným znamením.

Simonová ale vysvětlila, že smrt jejího kolegy nebyla nebyla bleskem z čistého nebe. "Po pitvě pan doktor řekl, že měl zdevastované srdíčko a byl zázrak, že vůbec žil tak dlouho," uvedla zpěvačka. Milan Chladil byl podle ní navíc neúnavný dříč a byl zvyklý pracovat ve dne v noci. Možná i nedostatek odpočinku vedl k tomu, že jeho srdce předčasně vypovědělo službu.

Na určité věci mezi nebem a zemí zpěvačka nicméně věří. Šokovalo ji například, když si uvědomila, že všichni její životní partneři se narodili ve znamení Vah. "Proto to bylo vždycky na vahách," smála se Simonová; jako emancipované Štírce jí prý vadilo, že se ji muži vždy snažili dirigovat. Nešťastně si přitom vybírala protějšky v "dirigujících" pozicích: manažera Františka Spurného, skladatele Jaromíra Vomáčku a dirigenta Karla Vlacha.

Velkým problémem prý také byla žárlivost; všichni muži nejvíc žárlili právě na jejího pěveckého kolegu Milana Chladila, i když ten měl spokojenou rodinu a s Yvettou nikdy neflirtoval. "Milan na mě při zpívání zaujatě hleděl, ale nebyl to zamilovaný pohled, jak si všichni mysleli. On mi odezíral ze rtů, protože neuměl texty," prozradila zpěvačka po letech deníku Aha! s úsměvem.