K hudebním nadšencům se přidali další nadaní studenti a skupina Rangers odehrála ve vinohradské sokolovně své historicky první vystoupení. Honorářem sice bylo jen pivo a párek, ale za tu legraci to stálo. Kluci hráli dál, až v roce 1967 vyhráli první ročník ústeckého festivalu Porta. O rok později své prvenství hladce obhájili a vyšla jim i deska. Najednou stáli v čele české hudební scény, posluchači je zbožňovali a kritika na ně pěla samou chválu.

Normalizační cenzura na počátku 70. let se do jejich aktivit neodvážila zasahovat, soudruhům se jen přestal líbit název Rangers. "Proč se těch šest sympatických chlapců jmenuje jako američtí zabijáci ve Vietnamu?" psal dnes už zapomenutý recenzent. A tak se z Rangers stali Plavci.

"Promovaní inženýři" procestovali téměř celý svět a hudbou si vydělali mnohem více, než kdyby život proseděli u rýsovacích prken. Konec komunistického režimu by byli vítali jistě nadšeně, kdyby je v té době nepostihla velká rána: Tonda Hájek, jeden ze zakládajících členů skupiny, v pouhých 45 letech podlehl následkům rakoviny.

Život musel jít dál. Kapela se vrátila ke svému původnímu názvu Rangers a těšila se přízni publika i nadále. V roce 2005 však osud udeřil podruhé. Hudebníci se vydali na polopracovní zájezd do Kolumbie, kde se ve volném čase oddávali koupání v moři a šnorchlování. Milan Dufek byl zdatným potápěčem, tentokrát si ale nevšiml, že se pod vodou dostal až za bóje, které vymezovaly prostor lodím. Jeho život v jediné vteřině ukončil šroub motorového člunu, jenž se k němu přiblížil obrovskou rychlostí. Rangers tak přišli i o druhého "duchovního otce" a svou někdejší slávu už nikdy stoprocentně neobnovili.