Nejběžnějšími druhy zvířecích dešťů se zdají být ty, které zahrnují ryby a obojživelníky. Jen za posledních deset let se objevily zprávy o pršících rybách v Austrálii, na Filipínách a ve dvou různých oblastech Indie, zatímco žáby se proletěly v Japonsku a dokonce i v Maďarsku. Nejkomičtější na reakci lidí je fakt, kdy se v nás probudí pud lovce a sběrače. Spousta obyvatel z postihnutých míst zanechá své práce, vezme si kýbl a utíká do ulic sbírat omámené či často mrtvé živočichy.

V Číně v roce 2018 si tak mohli lidé nasbírat různá mořská zvířata včetně chobotnic, mušlí či hvězdic a v Uruguay dokonce dvakrát v roce 2011 ropuchy. Méně oblíbeným deštěm zvířat bude asi ten, kdy z nebe prší pavouci.

Tento jev se v naší historii zaznamenal sice pouze třikrát, a naposledy v Austrálii v roce 2015, způsobil však celosvětové pozdvižení. Roj létajících pavoučků, kteří se v naší krajině objevují na podzim a familiárně jim říkáme "pavoučci babího léta" byl tak hustý, že zapadával do plnovousů ošlehaných Australanů.

Vědci stále zkoumají, čím je způsobný jev, kdy z nebe na zem spadnou živočichové, jejichž přirozené prostředí může být vzdálené i několik stovek kilometrů a k životu potřebují oceán. Většinou se přiklánějí k tornádu, které nasaje vodu i s živočichy a při vyrovnání tlaků pak tato voda i s novými obyvateli spadne na zemskou plochu. Tato teorie však pokulhává kvůli faktu, že nezohledňuje druhovou jednotu zvířat, která jsou z vody vysáta a přemístěna. Další menší problém s touto hypotézou je detail, že spousta lidí viděla pouze výsledek - ryby nebo žáby na zahradě a silnici, jen pár jich opravdu vidělo, jak zvířata padají. Nikdy se také nepodařilo zachytit tornádo, které z oceánu překvapené živočichy nasává. U ptáků a netopýrů, jejichž celá hejna dokázala spadnout nečekaně na zem se uvažuje o mezocyklónu spojeným s tornádem, který dokáže migrující ptáky za letu omráčit, jejich těla nést a poté "vypustit" na zem. Takto z nebe spadlo hejno kosů v roce 2010 v v Beebe v Arkansasu ve Spojených státech. (Zdroj: www.io9.gizmodo.com, březen 2012)

I když vědci stále tápají, čím je jev pršících zvířat způsobený, ve filmech především sci-fi a hororového žánru se tornádem unesená zvířata hojně vyskytují. Například film s názvem Sharknado z roku 2013 vypravuje o žralocích, kteří spadli z nebe a napadli obyvatele města. (Zdroj: www.en.wikipedia.org)