1. Hilton Barra

Čelo žebříčku trivago.cz opanoval nový hotel Hilton Barra. Tento pětihvězdičkový hotel, situovaný nedaleko olympijského parku, nabízí 298 pokojů vyzdobených místními i zahraničními umělci, v nichž nechybí ani chytrý LCD televizor, wi-fi či Nespresso kávovar. Hosté mohou využít také střešní bazén, vířivku a fitness centrum, zdarma je i dopravní spojení s obchodním centrem a plážemi. Navíc je Hilton Barra šetrný k životnímu prostředí – má výrazně nižší spotřebu vody a energie.

2. Belmond Copacabana Palace

Ikonický hotel otevřený v roce 1923, Belmond Copacabana Palace, patří k oblíbeným hotelům mezi slavnými a bohatými – v některém z 241 pokojů již pobývala například Marilyn Monroe, princezna Diana či Madonna. V budově se nachází také butik s módními doplňky, fitness centrum a tenisový kurt s trenérem. Relaxovat se dá ve spa centru se saunou či v salonu krásy.

3. Windsor Miramar

Hotel Windsor Miramar stojí přímo u pláže Copacabana, kde nabízí k pronájmu lehátka i plážové stany. 200 pokojů doplňuje například střešní terasa s nádherným výhledem, kde je bazén s prosklenými stěnami, fitness centrum i dekadentní bar.

4. Casa Verde

Casa Verde neboli Zelený dům získal v hodnocení hotelů v Riu čtvrté místo také díky svému nekonvečnímu zařízení. Tento penzion s terasami, z nichž je dokonalý výhled na les, hory a moře, se ukrývá na svahu Sao Conrado. Casa Verde nabízí pouze 7 pokojů a vejde se sem maximálně 22 hostů. Návštěvy ze světa zvířat jsou tu ale na denním pořádku – občas sem zabloudí opičky, tukani či obří modří motýli. Bazén samozřejmě nechybí, během deseti minut se ale autem dostanete na známé pláže Ipanema a Copacabana.

5. Windsor Atlantica

Přímo u pláží Copacabana a Leme leží Windsor Atlantica. Celé jedno patro hotelu je navíc věnováno relaxaci a péči o tělo – nachází se zde spa, fitness centrum, finská sauna, salon krásy i pilates studio. Ti, kteří se již přesytili brazilských pochoutek, ocení restauraci Ristorante Allora, která podává italská jídla.

6. Fasano

Hotelovým klenotem čtvrti Ipanema je Fasano, 6. nejlépe hodnocený hotel ve městě. Odráží slavnou „Bosa Nova" éru – nábytek ve stylu 50. a 60. let, vintage uniformy a další relikvie této doby. V hotelu o 79 pokojích se nachází i spa. Z nejvyššího osmého patra zase stojí za to si vychutnat výhled na Arpoador, Morro Dois Irmãos či Corcovado – slavnou horu se sochou Krista.

7. TuAkAzA

Uprostřed národního parku Tijuca s výhledem na pláž Pepino a záhadnou horu Pedra de Gávea se skrývá exkluzivní butik hotel TuAkAzA. Získal již několik ocenění a nabízí ubytování v jednom ze 6 suites – všechna jsou vyzdobena brazilským uměním a mají plochou televizi, minibar, některá také jacuzzi a krb. Pohodlí zajišťují hotelové lázně, 2 bazény a soukromý vodopád.