O konferenci Evidence tržeb v praxi s doprovodnou výstavou, která se na brněnském výstavišti bude konat 16. a 17. září, je mimořádný zájem. „Je přihlášeno téměř tisíc účastníků," upřesnil pro Dotyk mluvčí Výstaviště Brno Jiří Erlebach. Zájemci se totiž musí předem povinně registrovat. Vstup mají zdarma.

Na „odborné" akci zaštítěné ministrem financí Andrejem Babišem, kterému bude patřit úvodní slovo, dostane prostor i jeho spolustraník, primátor Brna Petr Vokřál. S kampaní ministerstva financí a jeho finanční správy se svezou i firmy, které dodávají pokladní systémy. „Stánek na veletrhu si zaplatí. Kapacita je už naplněná, přihlásilo se 25 firem," upřesnila Irena Vlčková ze Svazu obchodu a cestovního ruchu, zastupujícího podnikatele z restauratérství a hoteliérství, kterých se bude EET v první vlně týkat.

Autor: etrzby.cz

Pořadatelé sice slibují, že konference nabídne praktické rady a návštěvníci budou mít možnost pokládat řečníkům otázky, z celého dne na to ale budou mít podle pozvánky nanejvýš dvě hodiny. Zato se mohou těšit na show ministra Babiše a dalších aktérů úvodního „společenského" bloku včetně primátora Brna. Obecné informace o EET, což je další bod před obědem, se dají najít na internetu.

A kdo celou estrádu zaplatí? V odpovědích na dotazy Dotyku se zúčastnění nějak nemohli shodnout. „Organizátorem akce je Svaz obchodu a cestovního ruchu, a ten hradí náklady na konferenční prostory," sdělil mluvčí Výstaviště Brno Jiří Erlebach. Svaz obchodu se k roli hlavního pořadatele, na kterém je organizační a finanční zajištění největší akce k EET, hlásí. „Konferenci pořádá náš svaz, ministerstvo financí je garantem po odborné stránce," uvedla Vlčková.

Babišův úřad ale nakonec prozradil, že je i sponzorem. „Ministerstvo financí hradí pronájem prostor konferenčního sálu částkou 300 tisíc korun," upřesnila Michaela Tesařová z tiskového oddělení MF. Jak doplnila, zbylé náklady na organizaci veletrhu zajišťuje Svaz obchodu a cestovního ruchu, přičemž finanční prostředky pocházejí od jeho partnerů a také z vložného vystavujících firem.