"Vzhledem k velmi podobné filozofii, která spočívá především v kritické reflexi fungování dnešního světa prostřednictvím umění, plánujeme s DOXem užší spolupráci na budoucích projektech," potvrdil Dotyku Viliam Dočolomanský (na snímku), který Farmu v jeskyni vede.

"DOX je nyní zásadním spojencem Farmy, je to snad jediná instituce, s níž můžeme plánovat dlouhodobou strategii. Jsme si velmi blízcí profesně i lidsky," dodal Dočolomanský, jehož soubor sice drží řadu prestižních zahraničních cen, ale v tuzemsku mu stále chybí pevnější ekonomické zázemí.¨

DOX je nyní zásadním spojencem Farmy, je to snad jediná instituce, s níž můžeme plánovat dlouhodobou strategii.

Na začátek příštího roku chystá Farma v jeskyni právě pro nový prostor v DOXu premiéru své další performance, věnované tentokrát fenoménu stáří.

Již nyní ovšem pokračují představení projektu Odtržení, o fenoménu tzv. hikikomori - lidí neschopných obstát v moderní společnosti založeném na "povinnosti uspět".

Odtržené připravila Farma pro předchozí výstavu DOXu Brave NEW World, nejbližší představení s názvem Odtržení/Disconnected se koná v DOXu začátkem příštího týdne, 10. a 11. října vždy od 19 hodin.

Rozhovor s Viliamem Dočolomanským přinese Dotyk v nejbližší době.