Po celém světě se singlu prodalo zhruba 50 milionů výlisků. Dočkala se nespočet swingových, popových, instrumentálních i parodických cover verzí. A neobjede se bez něj téměř žádný výběr vánočních hitů.

Velmi úspěšný i jeho vánoční hit Silent Night neboli Tichá noc s 30 miliony prodaných kusů.

Zdroj: Youtube

Zajímavým počinem je ovšem jeho duet s hudebním chameleonem Davidem Bowiem. Pravděpodobně by nevznikl, nebýt Bowieho matky Margaret Mary Jones. „Jediné, co o něm vím, je, že ho má ráda moje matka,“ nechal se slyšet na adresu Binga Crosbyho její syn. Právě kvůli matce se Bowie nechal k této spolupráci přesvědčit. Roli v tom hrála i jeho touha vrátit se zpátky do televize.

David Bowie téměř o dvě generace mladší představoval ikonu glam rocku na vrcholu slávy a Crosby jednu z největších pěveckých hvězd před- i poválečného popu a swingu, které pomáhal zakládat a na jejichž rozvoji měl lví podíl. Duet se vysílal ve vánočním pořadu, který se předtáčel, na americké stanici CBS a později i v Británii.

Bowie jako jeden z hostů Binga Crosbyho s ním měl zazpívat píseň Little Drummer Boy (1941). Tu ale přímo nenáviděl. Tři autoři Ian Fraser, Larry Grossman a Alan Kohan mu tedy narychlo ve studiu složili zbrusu nový text Peace on Earth, ve kterém zpívá, že si přeje mír na Zemi. Výsledný duet je novodobě řečeno mashupem zmiňovaných písní, kdy si každý z interpretů zpívá to své.

Zdroj: Youtube

Televizní premiéry se bohužel Bing Crosby nedožil. Zemřel 14. října 1977 ve věku 74 let na infarkt.

Tipy, co si pustit u stromečku

Mariah Carey: All I Want for Christmas is You
Band Aid: Do They Know Is Christmas
Queen: Thank God It's Christmas
John Lennon & Yoko Ono: Happy X-mas (War is Over)
Slade: Merry Christmas Everyone
Bing Crosby & David Bowie: Peace on Earth/Little Drummer Boy
Wham: Last Chrismas
S Club 7: Perfect Christmas
Bruce Springsteen: Santa Claus Is Comin' to Town
Britney Spears: My Only Wish (This Year)
Bing Crosby: White Christmas