Jakuninova rezidence na jih od Moskvy u obce Akulinino by minimálně velmi slušnou zahradní party umožňovala. Alespoň o tom vypovídají snímky, které loni v květnu zveřejnil lídr ruské opozice Alexej Navalnyj.

Podívejte se, jak si dnes žije zástupce současné ruské oligarchie, který sám sebe označuje za asketu a bojovníka proti prohnilé konzumní společnosti. Člověk, který deset let vedl ztrátové a zastaralé ruské státní dráhy a přitom opakovaně čelil nařčení z korupce a defraudace.

„Oni si nehrají na aristokracii, oni se za novou aristokracii skutečně považují," komentoval Navalnyj vznik této rezidence, v níž nechybí dům pro služebnictvo, ochranku, lázeňský komplex, kurty a garáže pro patnáct aut.

Stále je to ale jen odvar ve srovnání s tím, jakou haciendu si na břehu Volhy vybudoval ruský premiér Dmitrij Medveděv. I tu nedávno lidem prostřednictvím internetu ukázal Navalnyj. Stalo se tak těsně před parlamentními volbami. Otrlými ruskými voliči to patrně nijak zvlášť nezacloumalo, jelikož volební klání opět drtivě vyhrála s Putinem a Medveděvem bytostně spjatá partaj Jednotné Rusko.

Zdroj: Youtube