Co je tedy důležité?

1. Bezpečnost dat

Podle prognózy z minulého roku bude do roku 2020 více než 1,5 miliardy lidí postiženo únikem dat. Důvěrná data přitom pravidelně cestují mezi stolním počítačem nebo mobilním zařízením a multifunkčním zařízením. Je proto důležité vybrat do firmy takové multifunkční zařízení, které data dokáže ochránit. Řešením může být zabezpečení multifunkčního přístroje, které přinese kontrolu přístupů ke každému zařízení. Se správnou aplikací můžete zařízení nakonfigurovat tak, že výtisky s citlivým obsahem se vytisknou až po přihlášení uživatele – po zadání PIN kódu nebo autorizací přístupovou kartou. Důvěrné dokumenty tak nemohou zůstat ležet ve výstupní přihrádce bez kontroly. Navíc můžete sledovat používání z hlediska jednotlivců nebo oddělení.

Myslete i na zabezpečení dat a sítě. Systém uniFLOW SAM Express Server v nejnovější generaci multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE nabízí funkci mazání pevného disku po každém tisku. Navíc na konci životnosti zařízení disk naformátuje, takže odstraní všechna data. Informace na pevném disku jsou i po jeho vyjmutí chráněné šifrováním.

\
Každé zařízení v síti je potenciálním cílem útoku

2. Multifunkce se přizpůsobí

Moderní multifunkce poskytují nastavení ovládání dle potřeb uživatele. Může to být vlastní adresář kontaktů, jazyk, jímž multifunkce komunikuje, nastavení úvodní obrazovky po přihlášení, nastavení pro kopírování, faxování nebo ukládání. V zařízení imageRUNNER ADVANCE třetí generace je možné nastavit až tisíc uživatelských profilů.


Multifunkce se přizpůsobí vašim potřebám - Canon imageRUNNER-ADVANCE-4500

3. Jednoduché ovládání pro úsporu času

Rychlá a snadná obsluha je základ každého moderního zařízení. Žádný zbytečně ztracený čas hledáním a mačkáním tlačítka, které spící multifunkci oživí. K rychlé interakci s uživatelem a jejímu rychlému probuzení dnes slouží pohybový senzor. Samotné ovládání zajišťuje velká barevná dotyková obrazovka. V podstatě vše funguje stejně, jako když ovládáte smartphone nebo tablet, včetně funkcí jako je rychlý pohyb prstem a gesto stažení. Je-li tento způsob ovládání společný celé platformě, je používání o to jednodušší.


Ovládání ve stylu tabletu

4. Podpora mobilní práce

Ještě nedávno využívala mobilní tisk jen jedna firma z dvaceti. V nejbližším roce to bude už víc než třetina. Osvojením mobilní práce se zvyšuje efektivita. Zaměstnanci mohou bezpečně digitalizovat nebo tisknout dokumenty v době, kdy jsou na cestách, a rychle zapojit jejich mobilní zařízení přímo do obchodních procesů. „Se zapojením do procesů v moderní kanceláři, kterou charakterizuje mobilní práce, Canon počítá. Řada nejnovějších multifunkcí Canon imageRUNNER ADVANCE nabízí spoustu možností, jak chytrá zařízení jednoduše přímo připojit, včetně párování kódem QR, pomocí NFC nebo Bluetooth. Samozřejmostí jsou nástroje jako AirPrint, Mopria. Google Cloud Print či Canon PRINT Bussines.“ vyjmenovává Petr Hnilička. Multifunkce Canon jsou kompatibilní téměř se všemi chytrými zařízeními, podporují vyjmenované standardy, a lze je přímo připojit k nejrozšířenějším cloudovým službám, jejich seznam je stále rozšiřován a aktualizován.


Mobilní tisk (tiskárna Canon PIXMA-G3400)

5. Propojení do skupiny

Říkali jsme, že o nákladech na provoz mluvit nebudeme, ale třicet procent úspory je číslo, které vynechat nemůžeme. Zhruba třetinu tiskových nákladů totiž můžete uspořit při dobrém řízení skupiny tiskáren. Základem je, aby multifunkce a její software umožňovaly snadné a rychlé propojení s firemními aplikacemi i staršími systémy.



Jednoduchá obsluha=ušetřené náklady (tiskárna Canon i-SENSYS_MF229)

Snadné ovládání a komunikace tiskárny pomůže i při optimálním nastavení údržby. Uživatelé zvládnou díky intuitivnímu navádění základní činnosti, jako je výměna spotřebního materiálu nebo odstranění uvíznutého papíru bez toho, aby museli kontaktovat IT oddělení.

Pro složitější úkony pak poslouží vzdálená správa, při níž dodavatel tiskových služeb sleduje například spotřebu spotřebního materiálu, takže nenastane situace, kdy nelze tisknout, protože chybí toner. Vzdálená diagnostika rovněž umožňuje preventivní údržbu a v případě obtíží automaticky do terénu vysílá technika.