Pokud jste zatím o Audiotéce neslyšeli a máte rádi silné příběhy, pak vězte, že tato platforma působí na českém trhu devět let a dnes nabízí tisíce titulů různých žánrů. Od české literární klasiky přes detektivky a cestopisy, díla zaměřená na seberozvoj, sport a zdravý životní styl až po biografie a literaturu faktu. Audioknihy si snadno pořídíte a uložíte v cloudové knihovně. Během chvilky si je stáhnete s aplikací Audioteka – takže si je můžete vychutnat i ve chvílích, kdy jste off-line.

U většiny audioknih se můžete předem a zdarma přesvědčit, zda vás konkrétní zpracování osloví. Stejně jako v případě našich podzimních tipů, které patří mezi nejžádanější tituly Audiotéky.

Serhii Plokhy: Černobyl – historie jaderné katastrofy

O největší nukleární katastrofě komplexně a bez cenzury. Co přesně se odehrálo v dubnu 1986 v Černobylu? Autor mapuje genezi sovětského jaderného výzkumu a události vedoucí k explozi reaktoru č. 4. Zmatek, chyby a fatální dopady exploze, kterou se úřady snažily zatajit, vykresluje hlas Václava Neužila.

Yuval Noah Harari: Homo Deus – Stručné dějiny zítřka

Jak to dopadne s demokracií, když firmy jako Google a Facebook znají naše preference lépe než my sami? Budou v Silicon Valley vyvíjet jen nová high-tec zařízení, nebo i nová náboženství? Zajímavý pohled na budoucnost přináší uznávaný izraelský historik, autor bestselleru Sapiens. V interpretaci Luboše Ondráčka.

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku

Zpověď světově uznávaného neurochirurga o životě, smrti, naději i zázracích moderní medicíny. Co vše víme o mozku? A proč jako jediný orgán nebolí? Beneš je přímý, někdy až provokativní. Poutavé povídání umocňuje hlas Jiřího Langmajera.

Další světové bestsellery, tvorbu současných českých prozaiků, ale i adaptace žádaných novinek najdete na www.audioteka.cz.