Červená rtěnka je hlavním akcentem večerních looků. Tento trend zavedla v padesátých letech Marilyn Monroe, ale dnes se dá běžně nosit i v každodenním životě. A pokud si myslíte, že tak výrazný odstín není vhodný pro každého, pokusíme se toto přesvědčení vyvrátit. V tomto článku řekneme vám, jak vybrat vhodný odstín červené a které značky nabízí ty nejlepší rtěnky s dokonalým složením.

Jak si vybrat odstín rtěnky

Červené rtěnky můžeme rozdělit do tří skupin: teplé, studené a neutrální - teplé odstíny po nanesení na rty získají oranžový podtón, studené dodají rtům malinovo-růžovou barvu a neutrální téměř nemění svůj odstín i po aplikaci. Pokud mluvíme o univerzálností, pak právě studené a neutrální odstíny budou slušet každému. Studené odstíny navíc opticky zuby trochu vybělí.

Chcete-li koupit nejvhodnější červenou rtěnku, vybírejte odstín podle tónu své pleti. Podívejte se na svá zápěstí: pokud jsou žíly fialové nebo modré, pak mluvíme o studeném podtónu. Pokud jsou zelené, pak podtón je teplý. A pokud vidíte jak zelené, tak fialové žilky - máte neutrální tón pleti. Teoreticky bude jakákoli červená rtěnka vhodná pro dívky s neutrálním a teplým podtónem, dámám se studeným podtónem doporučujeme upřednostnit neutrální odstíny červené rtěnky.

Hrajte si s texturami!

Nebojte se experimentovat a zkoušejte různé variace červených rtěnek. Červené rtěnky mohou mít různé textury, na tomto základě rozlišujeme následující typy:

  • Tekuté rtěnky, které se snadno nanášejí a roztírají. Nejčastěji nechávají lesklý nebo mokrý finiš.
  • Rtěnky v tyčince, které často vyžadují i aplikaci primeru, aby barva déle vydržela. Zanechají saténový a matný finiš.
  • Tint, který má velmi pigmentovanou formuli. Díky poloprůhlednému finišu se hodí pro líčení s přirozeným efektem.

Teď pojďme zjistit, jak se liší červené rtěnky dle finiše. Rtěnka může mít:

  • Lesklý nebo lakový finiš, který dobře odráží světlo a je vhodný pro večerní líčení;
  • Matný finiš je zcela bez lesku, lze ho nosit každý den;
  • Třpytivý finiš je vhodný pro zvláštní příležitosti, protože často obsahuje drobné třpytky;
  • Saténový s mírným zářivým efektem díky perleťovým částicím je považován za univerzální, který bude také vhodný na každý den.

Nejlepší červené rtěnky

  • Color Sensational Maybelline 527 Girl in Red
    Klasický odstín rtěnky Maybelline je tím nejlepším řešením, pokud hledáte univerzální červenou. Neutrální šarlatová zvýrazní světlou a tmavou pleť a vytvoří romantický vzhled.
  • Lip Power Giorgio Armani, odstín 402
    Bobulový odstín s modrým podtónem je další univerzální varianta vhodná pro světlou pleť. Rtěnka se snadno nanáší díky své krémové textuře a speciálnímu tvaru kapky, který vám umožní vytvořit perfektní tvar rtů.
  • Tatouage Couture Velvet Cream YSL, odstín 201
    Rtěnka Tatouage Couture VELVET CREAM od YSL bude nejvíce slušet světlovlasým dívkám. Lehká krémová textura a bohatý pigment vydrží na rtech celý den.