Cena pojistky

V první řadě poměrně jednoduše zjistíte, jaká bude výsledná cena konkrétní havarijní pojistky. Často se může jednat až o poměrně vysoké částky. Online kalkulačka havarijního pojištění vám ihned ukáže, jak na tom z hlediska výsledné platby jsou jednotlivé pojišťovací instituce. Možná se budete divit, nicméně rozdíly mezi jednotlivými částkami za havarijní pojištění mohou být vcelku markantní.

Míra spoluúčasti

Právě havarijní pojištění se řadí mezi pojistky, u nichž je zapotřebí počítat se spoluúčastí. Jinými slovy, nějakou tu částku budete v případě realizace pojistného krytí platit také. Záleží pouze na tom, na jakou výši je stanovená. Často se jedná o konkrétní fixní sumu doplněnou o procentní vyjádření z celkové sumy, již je třeba hradit. I když využijete mnohé výhodné slevy, často bývá spoluúčast vcelku vysoká.

Komplexnost havarijní pojistky

Nemusíte mít dioptrické brýle k tomu, abyste zjistili, co všechno dokáže havarijní pojištění pokrýt. V první řadě se musí jednat o škody, které způsobíte vy svým jednáním na vlastním vozidle. zapomenout nelze na nejrůznější třeba méně časté situace, mezi které patří střet se zvěří, prasknutí čelního skla a podobně. Zapomenout nelze ani na co nejlepší asistenční služby. Ty vás nemohou nechat na holičkách ani někde daleko v zahraničí.