Způsob uspořádání šatní skříně samozřejmě závisí na její velikosti a objemu vašeho šatníku. Ať už máte skříň malou, nebo velkou, v první řadě je potřeba všechen její obsah přebrat, roztřídit a samozřejmě nějakým kouskům dát navždy sbohem. Inspirujte se jedinečnou úklidovou guru Marií Kondo, jejímž hlavním mottem je: zbavte se všeho, co vám nepřináší radost. A u oblečení to platí dvojnásob.

Přehledné uspořádání je základ

Přemýšlíte, které kousky oblečení složit a jaké naopak pověsit na ramínko? Je to jednoduché. Trička, kalhoty, mikiny i svetry si poskládejte do úložných košů. Ty tam jsou časy komínků, dnes už se oblečení skládá jinak. Veškeré svršky, kalhoty i džíny si složte po vzoru Marie Kondo. Jakmile totiž trička vyskládáte jedno vedle druhého, budete mít skvělý přehled, a navíc snadno cokoliv vyndáte, aniž byste si rozhrabali půlku skříně. Návodů, jak skládat oblečení podle metody KonMari, najdete na YouTube stovky. Ramínka pak přenechte pouze šatům, halenkám, sukním či sakům.

Vytvořte si systém

Třídění šatníku je jedna věc, udržení jeho pořádku však druhá. Pořiďte si proto do skříně šikovné pomocníky, kteří vám s tím pomohou. Zásuvky vybavte úložnými boxy, ve kterých budete mít přehledně roztříděné spodní prádlo, ponožky i punčochy. Háčky a závěsné organizéry na dveřích pak využijte nejen na pásky, ale také náhrdelníky, šátky či psaníčka. Máte-li skříň na špatně osvětleném místě, pořiďte si do jejích útrob LED pásky, jejich instalace je hračka a skvěle vám posvítí na vybírání outfitu. Teprve šatní skříň vybíráte? Barevné provedení, řešení zásuvek či otevírání dveří si můžete na míru vybrat na e-shopu Expedo.cz, slovenští zákazníci pak na Expedo.sk.