Filmový a obuvnický Zlín

Pokud se rozhodnete vaši dovolenou ve Zlínském kraji zahájit ve Zlíně, pak si rozhodně dopřejte procházku kolem slavných baťových domků a nezapomeňte navštívit nově otevřený minimalisticky pojatý Památník Tomáše Bati. Zajímavou expozici nabízejí také rekonstruované objekty zlínských filmových ateliérů, ve kterých se nachází Filmový uzel. Interaktivní prohlídku, kde se seznámíte s principy filmu, tvorby animací a nejznámějšími osobnostmi českého filmu si zamilují jak děti, tak dospělí.

V případě, že vám na cestách budou společnost dělat děti, doporučujeme vyhradit si i dostatek času na návštěvu jedné z nejkrásnějších zoologických zahrad v ČR. ZOO Lešná se nachází zhruba 10 km od Zlína a láká své návštěvníky třeba na interaktivní zátoku rejnoků.

Za památkou UNESCO

Je pár desítek kilometrů od Zlína se nachází Kroměříž, která je opravdovou perlou východní Moravy. Arcibiskupský zámek a přilehlé zahrady jsou natolik krásné a výjimečné, že je do Kroměříže jezdí obdivovat turisté z celého světa. Jsou totiž zapsané na Seznam světového dědictví UNESCO.

Nejlépe si kvetoucí nádheru pestrobarevných keřů a květin si v Květné i v Arcibiskupské zahradě vychutnáte v jarních či v letních měsících.

Za návštěvu stojí ale ii interiér zámku. Jde o jednu z nejkrásnějších ukázek rokokové architektury na Moravě. Obrazárna a knihovna vám vyrazí dech.

Kroměříž je místem, kde klidně můžete strávit i několik dní a stále bude co objevovat a navíc - nejkrásnější je město po nasvícení ve večerních hodinách. Rezervujte si hotel v Kroměříži a užijte si romantickou procházku po „Hanáckých Athénách”.

Letadla a aeroplány

Fanoušci létání a leteckých strojů si přijdou na své v unikátním Leteckém muzeu v Kunovicích. V unikátním muzeu letadel si je můžete prohlédnout do nejmenšího detailu. Nejen, že se jich budete moct dotknout, ale do některých strojů je možné i nahlédnout. K nejzajímavějším exponátům patří patrně bývalý vládní speciálu Tupolev TU-154M, který v roce 1998 přiletěli vítězové z Nagana.

Hotel ve Zlíně, Kroměříži nebo v Kunovicích si pohodlně rezervujete z pohodlí domova za pomocí českého rezervačního portálu Hotel.cz.