V úvěrovém světě si banky příliš nekonkurují, nabízí obdobné úroky s rozdílem jednoho procentního bodu. Zatímco v Hello Bank! lze získat půjčku s úrokovou sazbou už od 4,7 %, Komerční banka poskytuje nejlevnější osobní úvěr s úrokem od 5,9 %.

Řeč je ale o neúčelových půjčkách, kterými je možné financovat cokoliv. Pokud byste měli zájem o účelový úvěr, pak například Česká spořitelna nabízí sazbu ještě nižší, a to až o 2 %. U půjčky nad 600 000 Kč lze získat úrok nižší o 1 % než u standardní půjčky.

Základní úrok v Air Bank je 6,9 %, žadatelům, kteří mají zájem o vyšší částky, ale banka nabízí nižší úroky. Ti nejvíce bonitní tak mohou z banky odejít se sazbou i 4,9 %.

Srovnání úrokových sazeb bankovních půjček

Spotřebitelskou půjčku sjednáte od 5 000 Kč

Obvykle banky půjčují sumu v maximální výši 800 000 Kč až 1 000 000 Kč, výjimkou je Komerční banka, která nabízí až 2 500 000 Kč, a Equa bank, která klientům půjčuje nanejvýš 600 000 Kč.

Omezená je i spodní hranice. Většina bank tak poskytuje spotřebitelské úvěry od 20 000 Kč, Sberbank má dolní limit nastaven na 30 000 Kč a Komerční banka na 10 000 Kč. Avšak uspět můžete u některých bank i s žádostí pouze o několikatisícovou půjčku. Mikroúvěry do 5 000 Kč sice v bance nesjednáte, ale nad 5 000 Kč už šanci máte, a to v Air bank, v MONETA Moneny Bank a v Equa bank.

Nastavte si půjčku podle svých potřeb a možností

Sjednat si bankovní úvěr je dnes velmi snadné, banky po vzoru nebankovních poskytovatelů nabízí online vyřízení i čerpání. Na internetu si tak snadno porovnáte aktuální nabídku a vyberete tu nejvýhodnější půjčku pro vás. Díky tomu neztrácíte drahocenný čas a nejste stresováni rychlým rozhodováním na pobočce. Vše si můžete z pohodlí domova v klidu rozmyslet.

Navíc díky novele zákona o spotřebitelském úvěru jsou půjčky čím dál více přívětivějším úvěrovým produktem. Jejich parametry už nejsou striktně diktovány jen ze strany bank, sami klienti si mohou zvolit výši a datum měsíční splátky, využít možnost mimořádné splátky nebo předčasného splacení. Vše podle jejich potřeb a možností.