Zadejte architektům z Brna a okolí počáteční 3D studii

S vlastnictvím pozemku přichází spousta nápadů, jak by se dal využít. Laik ale dokáže své představy realizovat jen těžko. Proto je pro každého investora výhodné, když ho na jeho kousek půdy ze všeho nejdřív doprovodí architekt. Brno, má-li být vaše bydlení právě zde, by mělo být i jeho sídlem, aby to k vám neměl daleko. Přenést vaše představy do reality vám pomůže zkušený architekt Brno. Pak se spolu můžete pustit do procesu budování na zelené louce.

Čím více věcí dokážete naplánovat předem na papíře, tím více vám zůstanou volné ruce a tím více vašich potřeb se skutečně promítne do vaší budoucí domácnosti. Jedině tak máte šanci bydlet spokojeně. Právě k tomuto účelu slouží takzvaná 3D studie, kterou vám architekt dodá jako první. Budete přitom mít pocit, že si váš dům nebo byt prohlížíte na skutečných fotografiích, přestože zatím neexistuje. Uvidíte vaši budoucí kuchyňskou linku a také se projdete vaší budoucí zahradou. Najednou pro vás bude jednoduché požádat o změnu barvy nábytku nebo oken, když se vám nelíbí. Stejně snadno si necháte upravit kompozici místností. Takovéto plánování je ve skutečnosti nejdůležitější částí stavby. Přesto ho řada lidí vynechává a zadělává si tím na zbytečné problémy a vícenáklady.

Jak předejte úskalím stavebních prací

Realizace obydlí je vždy spojená s množstvím technických a byrokratických komplikací, což je další důvod, proč se alespoň některým z nich vyhnout díky plánování s architektem. Když si místo něj najmete až projektanta z Brna a okolí, tak dostanete jen řezy a půdorysy. Na těch ale nepoznáte, jak bude vaše bydlení vypadat. Toto riziko provází typové projekty, které většinou neodpovídají koncepci reálného pozemku.

V průběhu stavby pak akorát zjišťujete, co všechno se dalo a mělo udělat lépe, jen kdybyste to dopředu viděli ve 3D na papíře. Proto oslovte architekty od samého začátku, abyste časem žili v domě, který je správně orientován na světové strany a kde jednotlivé místnosti tvoří harmonický celek.

Představte si váš stavební záměr jako projekt, jehož manažerem je právě brněnský architekt, který vás provede realizací od A do Z. Můžete po něm chtít:

  • rady při hledání parcely, bytu nebo rodinného domu,
  • konzultaci stavebního záměru, aby měl hlavu a patu,
  • vypracování podkladů pro průzkum pozemku či nemovitosti,
  • zformulování vašich potřeb jako stavebníka,
  • návrh neboli studii bydlení ve 3D,
  • následné zpracování projektu pro stavební povolení a vyřízení úředních povolení,
  • pomoc s výběrem stavební firmy včetně dozoru během stavby.

Sečteno, podtrženo, pokud uvažujete o stavbě či rekonstrukci nemovitosti, věnujte dostatek času přípravě. Když si místo toho budete namlouvat, že se nejasnosti časem nějak vymyslí nebo zmizí, budete zklamáni. Místo toho obraťte postup a dejte se hned na začátku dohromady s architektem, který vám ukáže vaši budoucí vilku v Brně na fotorealistické vizualizaci a poté vyřídí celý projekt. Nestavějte naslepo dům, který pak budete několik desítek let splácet.