Kde na to vzít a nekrást?

Ani v době ekonomického rozkvětu není mnoho lidí, kteří by měli možnost pořídit si jen tak vozidlo za několik set tisíc korun. Ze statistik vyplývá, že s finančními rezervami na tom nejsou Češi zrovna nejlépe. Statisícové obnosy má v záloze jen zlomek populace. Pořízení ojetiny z bazaru za pár tisíc je zase dost riskantní a ve výsledku se takový postup může dost prodražit. Na pořízení nákladnějších věcí proto musí většina lidí velmi dlouho šetřit, což může být v některých případech problém. Proč?

Zatímco bez luxusní dovolené a nové elektroniky se lze obejít, auto je především pro lidi žijící mimo větší města věc potřebná a praktická. Čekat deset let, až „na to budou peníze“, je v tomto případě nesmyslné. Jestliže se rozhodnete překlenout nedostatek prostředků na pořízení auta úvěrem, máte několik možností.

Spotřebitelský úvěr

Jako spotřebitelský úvěr je většinou označována neúčelová půjčka, kterou lze použít k nákupu automobilu, vybavení domácnosti a dalších spotřebních věcí. Není ale zpravidla vhodná například k financování nákupu nemovitosti. Jde o velmi oblíbenou možnost a úvěrové produkty tohoto druhu nabízejí takřka všechny bankovní instituce i nebankovní poskytovatelé. Výhodou je jednoduchost vyřízení, většinou i snadná dostupnost a možnost získat desítky až stovky tisíc korun. Pro pořízení vozidla ale existují ještě lepší alternativy.

Účelová půjčka pro pořízení čtyřkolového miláčka

Účelová půjčka na auto bývá zpravidla výhodnější než spotřebitelský úvěr. S největší pravděpodobností se dočkáte lepších podmínek. Pokud si dobře vyberete, může být taková půjčka jedním z nejvýhodnějších způsobů financování koupě vozu, pokud nemáte zájem o leasing. Zajímavým řešením je například populární AutoPůjčka od Equa Bank, u které není vyžadován technický průkaz jako zástava a je bez poplatků za vyřízení. Zřídit si ji můžete snadno online a RPSN začíná na 5,9 %.

Neskočte po první nabídce

Přehled o nejzajímavějších možnostech získáte nejlépe srovnáním více dostupných nabídek. Průzkum nemusíte dnes provádět svépomocí s tužkou v ruce a tabulkami. Porovnat nabídky můžete pomocí speciální online kalkulačky.

Na jednom místě budete mít k dispozici všechny důležité informace, na základě kterých máte možnost se rozhodnout a získat tak prostředky pro pořízení vysněného přemisťovadla. Půjčka na auto je srozumitelným produktem. Je-li třeba dávat si na něco pozor, jsou to především podmínky týkající se zástavy a všechny poplatky spojené s uzavřením smlouvy.