Bankovní půjčka jako sázka na jistotu?

Bankovní úvěr pro začínající podnikatele je jednou z prvních možností, která většinu živnostníků a podnikatelů napadne. V dnešní době se dokonce situace obrátila a podnikatelé už se nemusí o bankovní půjčku doprošovat. Bankovní instituce naopak podobné investiční příležitosti často vyhledávají samy od sebe.

K získání bankovního úvěru však samozřejmě i dnes budete potřebovat splnit určité podmínky, které si každá banka nastavuje individuálně. Nejjednodušší to budou mít zavedené firmy s delší historií a dostatečným obratem.

Pokud vám bude stačit menší částka, šanci budete mít i v případě, že žádáte o peníze na rozjezd podnikání.

Bankovní úvěr je ideální možností, pokud se nechcete pouštět do větších experimentů a věnovat získávání peněz příliš mnoho energie.

Peníze od lidí – crowdfunding ověří, jestli je o váš produkt zájem

Velmi zajímavou a v poslední době populární možností je crowdfunding. Tuto službu můžete využít nejen při rozjezdu podnikání, ale také na jeho rozšíření.

Crowdfunding na první pohled vypadá poměrně snadno. Potřebujete peníze na výrobu svého vysněného přelomového produktu?

Váš nápad stačí vystavit na jedné z crowdfundingových platforem a čekáte na peníze od jednotlivců, které vám poskytnou výměnou za finální produkt. Tím se vám výroba zaplatí dopředu a současně si ověříte, že je o váš nápad mezi lidmi zájem.

Za každou úspěšnou crowdfundingovou kampaní však stojí neuvěřitelné úsilí a desítky či dokonce stovky hodin práce na marketingu, budování komunity apod.

Víte jistě, že vám neleží peníze „na skladě“?

Úplně nejlepší možností, jak získat peníze na rozvoj podnikání je udělat si pořádek ve firmě i ve firemních financí. Často se stává, že firmám utíkají peníze v neefektivních procesech či zbytečných skladových zásobách.

Leží vám už rok skladem věci, které se ne a ne prodat? Zbavte se jich – například ve slevách. Stejně tak projděte veškeré firemní procesy, nepoužívané kancelářské vybavení a ověřte si, že opravdu nemáte další možnosti, kde ušetřit nebo dokonce získat peníze.

Jednou z možností je také získat peníze z vystavených faktur, vratek DPH a z dotací ihned místo zdlouhavého čekání. S tím vám pomůže služba Cashbot, která vám tyto finance proplatí už do třiceti minut. Tím se zlepší vaše cashflow a získáte peníze, které můžete okamžitě investovat do dalšího rozvoje.