Pánské obleky ve znamení návratu vzorů

Začněme formálními oděvy. Pánský oblek je zdánlivě oděvem, který módním trendům nepodléhá. Jenže pokud se podíváte blíže, zjistíte, že opak je pravdou. Mění se látky, střihy, barvy i vzory.

Chybu stále neuděláte minimalistickým pánským oblekem v tmavomodrých tónech, které v poslední době byly nejčastější volbou. Stále populárnější je světle šedá barva obleku. Především ale pozorujeme návrat vzorovaných obleků. Zejména dominantní kostkovaný vzor složený z výrazných vodorovných a horizontálních proužků je skutečným trendem současnosti. Musíte ale samozřejmě zohlednit, pro jakou příležitost se oblékáte. Pro některé příležitosti je takový vzorovaný oblek příliš extravagantní a decentnější varianta proto bude správnou volbou.

Vrací se 80. léta!

Podíváme-li se na volnočasovou módu, nemůžeme si nevšimnout návratu popularity módy ve stylu 80. let. Nemluvíme ale o šusťákových soupravách.

Mladí lidé si oblíbili volné bavlněné či lněné košile výrazných barev a nejrůznějších motivů. Košile jsou nejčastěji doplněny jednobarevnými kalhotami. Do těch promluvily trendy ekologické. Dejte sbohem elastanu a upnutým kalhotám, které nelze recyklovat. Vrací se „pytlovité“ džíny z klasického denimu.

Dáváte přednost smart casual?

Oblékáte-li se rádi pohodlně a přitom chcete vypadat elegantně, dlouhodobý trend smart casual outfitů stále bude správnou volbou. Sedmiosminové kalhoty doplněné stylovými mokasíny a dobře padnoucí blejzr, pod kterým může být košile nebo tričko – univerzální kombinace dle současných trendů, která vždy zaujme.

Vsaďte spíše na tlumené barvy krémových tónů. K tomu kontrastní vhodně sladěné doplňky.

Buďte především sami sebou

Vždy je dobré oblékat se tak, jak se dle současných trendů sluší a patří. Nikdy ale nezapomínejte na své vlastní preference a zůstaňte sami sebou. Pokud dokážete do oděvů dle současných trendů propsat i něco ze své osobnosti, výsledkem bude unikátní oděv, který dokáže zaujmout.

Co máme konkrétně na mysli? Můžete preferovat své oblíbené barvy, vzory či doplňky. Dokážete do zažitých trendů vkusně propsat něco takového? Nepochybně ano, jen si zkuste ověřit u svých příbuzných a známých, zda výsledná kombinace skutečně působí stylově, a ne naopak.