Lipský přijel do Čachtic natáčet dnes už kultovní komedii Tajemství hradu v Karpatech. Vezl s sebou herecká esa v čele s Michalem Dočolomanským, Vlastimilem Brodským, Milošem Kopeckým a Rudolfem Hrušínským. Vesničané asi televizi v té době moc nesledovali, protože nikoho ze slavných umělců nepoznali a házeli po nich kamením. Domnívali se, že jde o podvodníky.

Několik let předtím totiž shodou okolností Čachtice navštívili falešní filmaři, kteří z vesničanů vymámili finanční prostředky na neexistující film. Když pak místní obyvatelé opět uviděli pány s kamerou, mysleli si, že je zase přišel někdo okrást.

"Trvalo to dlouho, ale nakonec jsme renomé napravili," vzpomínal později Dočolomanský na nemilou zkušenost.

Slovenský herec získal roli hraběte Telekeho z Tölökö díky úspěchu filmu Adéla ještě nevečeřela. Přiznal ale, že si ho Lipský dlouho "oťukával", než mu úlohu svěřil. "Stále jsem se nemohl strefit do toho humoru, který po mně vyžadoval," vysvětlil Dočolomanský. Režisér nakonec Slováka upřednostnil před jinými uchazeči, vlastní hlas mu však neponechal, v postsynchronech Telekeho nadaboval Ladislav Županič. Černovlasý idol přitom uměl česky velmi dobře, jelikož se v Čechách učil automechanikem. Navíc ho mrzelo, že kaskadérské kousky nesměl provádět osobně, režisér trval na dublérovi.

Přes to všechno se Lipského komedie zdařila na výbornou a Dočolomanského výstupy diváci dodnes oceňují srdečným smíchem.