Sobota hrál ve filmu nesmělého milence zpěvačky divadelního souboru, kterou ztvárnila Helena Vondráčková. Hned po několika klapkách prý bylo oběma jasné, že svou zamilovanost nemusejí hrát. "Líbilo se mi, že byl mladý, vtipný, hezký a uměl hrát tenis," svěřila se zpěvačka v jednom pozdějším rozhovoru. Ze strany Soboty ale zaznělo přiznání, že s jeho tenisovým uměním to zase nebylo tak horké, spíš se jen snažil na svou filmovou partnerku zapůsobit. "Učil jsem ji tenis, přestože jsem ho tenkrát ani pořádně neuměl," uvedl pro Prásk.

Společná práce na filmovém projektu a sportovní aktivity mladé umělce sblížily natolik, že spolu začali chodit. Dokonce došlo i na setkání s rodiči, kteří vztah podpořili. Zásnuby už byly na spadnutí, ale láska nakonec po půl roce vyšuměla. "Šlo to tak nějak doztracena a přestali jsme se vídat," vysvětlil Sobota. "Ale nerozešli jsme se ve zlém. S Luďkem jsme zůstali velcí kamarádi," doplnila Vondráčková.

Krach jejich vztahu ostatně předpověděla už během natáčení jedna paní ze štábu, která uměla věštit z kávové sedliny. Slavné zpěvačce tehdy prorokovala, že si Sobotu nikdy nevezme, zato se provdá za nějakého cizince. To se vyplnilo o šest let později, když Vondráčková uzavřela sňatek s německým hudebníkem Helmutem Sickelem.