Kolumbijský drogový král Pablo Escobar učinil pro malou Manuelu první poslední. Když si přála létajícího jednorožce, koupil koně, připevnil mu na hlavu roh a na hřbet křídla. Jindy se rodina ukryla před policií v horách a Manuele hrozilo podchlazení. Escobar neváhal zaplatit 2 miliony dolarů za doručení dřeva na oheň.

Pro muže disponujícího jměním v hodnotě 19 miliard dolarů nebylo nic nemožné. Peníze ale nerozmnožoval zrovna legální cestou, a navíc měl na svědomí tři tisícovky vražd, takže se jednoho dne stalo, co se stát muselo. V roce 1993 byl dopaden a zastřelen.

Jeho majetek propadl státu a rodina čelila výhrůžkám smrtí. Vdova Maria sebrala syna Juana a dceru Manuelu a okamžitě s nimi vycestovala do zahraničí. Utíkali takřka přes celý svět, protože se jim nikde nepodařilo vyjednat azyl. Načas je přijal Mozambik, pak se nad nimi slitovala Brazílie. Nakonec se usadili pod změněnými jmény v Argentině a z matky se stala úspěšná realitní makléřka.

Manuela se začala představovat jako Juana Manuela Marroquin Santosová. Vystudovala Public Relations, našla si přátele a žila skromným, ale relativně klidným životem. Minulost ji však neustále pronásledovala. Děsila se představy, že ji budou lidé spojovat s otcovými zločiny.

Její bratr byl otrlejší a ochotně poskytoval rozhovory médiím. Manuela se naopak skrývala a propadala depresím, dokonce se pokusila spáchat sebevraždu. Přestěhovala se do bratrova domu, kde se jí ujala švagrová.

Ztráty anonymity se Manuela údajně děsí dodnes. S rodnou zemí zpřetrhala veškeré vazby a vyhýbá se sociálním sítím. Letos oslavila 36. narozeniny, nikdo ale netuší, kde žije a zda má vlastní rodinu.