Se zákonem se dostala do křížku celá Stehlíkova rodina. Otec, těžký alkoholik, skončil ve vězení za pohlavní zneužívání dětí, Miroslavův bratr Pavel ubodal sousedku, protože mu prý připomínala tchýni. Další dva bratři byli souzeni pro majetkovou trestnou činnost. Sám Miroslav už na základní škole osahával dívky. Když mu bylo patnáct, pokusil se znásilnit ženu v prádelně.

Coby mladistvý vyvázl s tříletou podmínkou, polepšit se však nehodlal. Přestože se vyučil zedníkem, práce mu nevoněla a raději vykrádal byty. Přitom napadal další ženy.

Tentokrát už dostal sedm let natvrdo a po odpykání trestu se měl léčit v psychiatrickém zařízení. Do Bohnic nastoupil v roce 1982. Rok nato se policii začaly hromadit podivné případy znásilnění.

Oběti vypovídaly, že je útočník ohrožoval nožem a škrtil je. Dvě z nich už ale žádnou výpověď podat nemohly, protože byly nalezeny mrtvé. Tělo 30leté Zdeňky leželo ve vysočanském parku, 28letá Blanka byla ubodána v mezipatře činžovního domu ve Vršovicích. Policisté vytipovali jako možného pachatele právě Stehlíka, ale bohnická léčebna mu poskytla alibi.

Teprve na konci srpna 1983 se policii přihlásila 28letá Eva, kterou neznámý útočník zatáhl do sklepa domu ve Strašnicích. Vypověděla přitom, že jí muž připomínal bývalého spolužáka její sestry, kterého viděla na školní fotografii. Její neobvykle bystrá pozorovací schopnost konečně přivedla vyšetřovatele na správnou stopu. Miroslav Stehlík byl okamžitě zadržen a u výslechu se přiznal.

Se zavražděnými ženami neprojevil žádný soucit. "Jestli přežije, nebo exne, to je mi jedno. Mě vzrušuje, že jsem ji mohl týrat, že jsem si s ní mohl dělat, co jsem chtěl," prohlásil.

Dodnes se nevysvětlilo, jakým způsobem vlastně z Bohnic po večerech utíkal a zda mu nepomáhal někdo z personálu. U soudu se Stehlík snažil svou deviaci svalit na užívání léků a drog, ale znalci mu neuvěřili. Sadistickou úchylku vykazoval od mládí, kdy ještě žádné substance nepožíval.

Za dvě vraždy, pokus o vraždu a 12 znásilnění dostal trest smrti. Žádost o milost tehdejší prezident Gustáv Husák zamítl. Miroslav Stehlík skončil na oprátce v pankrácké věznici dne 25. února 1986 ve věku 29 let.