Smutná a rozzlobená napsala svému bratrovi a žádala ho o finanční podporu. Adolf souhlasil pod jednou podmínkou. Paula si změní příjmení na „Wolff", což byla jeho dětská přezdívka. Tu během 20. let 20. století používal také z bezpečnostních důvodů. Neměla se také moc ukazovat na veřejnosti a pracovat. Paula souhlasila a možná si tak zachránila život. (Zdroj: www.dailymotion.com)

Paula Hitler, Adolfova malá sestra

Paula se narodila 21. ledna 1896. Byla nejmladším dítětem Aloise a Kláry Hitlerových a posledním z Adolfových přeživších sourozenců z Aloisova druhého manželství. Když bylo Paule šest let, její otec zemřel po krvácení do pleurální dutiny a její matka Klara převzala vedení domácnosti.

Žili skromně z vládního důchodu, který Alois zanechal. Klára si však mohla dovolit nepracovat a plně se věnovat svým dětem. Tedy především Adolfovi, na kterého se zcela upnula a ve všem ho podporovala. V roce 1906 si však Klára všimla boule na hrudi. Rodinný lékař ji vyšetřil a zjistil, že má rakovinu prsu.

Nyní se o domácnost musel postarat Adolf a jedenáctiletá Paula v něm hledala oporu. Po smrti matky ji však opustil. Přestěhoval se do Vídně a sestru nechal u příbuzných v Linci. Sirotčího důchodu, který jim oběma byl přidělen, se ale vzdal ve prospěch Paula, která tak mohla žít spokojené dětství.

Sestra Vůdce

Na počátku 20. let se Paula Hitler přestěhovala do Vídně. Nějakou dobu pracovala jako hospodyně a sekretářka.

O politických názorech Hitlerovy sestry se toho ví málo. Existují důkazy, že Paula sdílela silné německé nacionalistické přesvědčení svého bratra, ale nebyla politicky aktivní a nikdy se nepřipojila k nacistické straně. V roce 2005 však historikové zjistili, že někdy na začátku druhé světové války byla zasnoubená s Erwinem Jekeliusem, jedním z hlavních nacistických euthanizátorů, odpovědných za vyslání nejméně 4 000 lidí do plynových komor.

Manželství však Hitler zakázal a Jekeliuse poslal na východní frontu, kde zemřel. (Zdroj: allthatsinteresting.com)

Na konci války, ve věku 49 let byla zřejmě na rozkaz soukromého Hitlerova tajemníka Martina Bormanna Paula odvezena do Berchtesgadenu v Německu, aby se tam ukrývala. V květnu 1945 byla zatčena americkými zpravodajskými důstojníky a předvedena k výslechu. Svůj dětský vztah s bratrem charakterizovala jako neustálé hašteření a silnou náklonnost. Také byla přesvědčená, že za holocaustem její bratr určitě nestojí.

Klidný život

V roce 1952 se přestěhovala do Berchtesgadenu v Německu a údajně žila „v ústraní“ ve dvoupokojovém bytě pod jménem Paula Wolff. Během této doby se o ni starali bývalí členové SS a přeživší z vnitřního kruhu jejího bratra. V únoru 1959 souhlasila s rozhovorem s Peterem Morleyem, producentem dokumentu pro Associated-Rediffusion, komerční stanici ITV ve Velké Británii. Natočený rozhovor se stal jediným, který kdy poskytla.

Mluvila hlavně o Hitlerově dětství a odmítla být spojována s politickými otázkami. Paula zemřela o rok později 1. června 1960 ve věku 64 let a její smrt ukončila Hitlerovu přímou pokrevní linii. (Zdroj: en.wikipedia.org)