Princ Randian se narodil v říjnu roku 1871 v Britské Guyaně. O jeho rodině se toho moc neví, známo není ani jeho původní jméno. Kariéru začal budovat ve svých 18 letech, kdy ho obchodník P. T. Barnum přivezl do Spojených Států a vyjednal mu místo u cirkusu.

K Randianovým nejúspěšnějším výstupům patřilo balení cigaret, jež zvládal s pomocí rtů. Cigaretu si k údivu publika dokázal i sám zapálit. Kromě toho maloval ústy obrazy a uměl se oholit. Své rekvizity uchovával v dřevěné bedně, kterou si prý sám stloukl, nabarvil a zajistil zámkem.

Randian obvykle vystupoval v těsném vlněném overalu, v němž působil dojmem housenky, hada či brambory. Odtud také pocházely jeho přezdívky, které mohou znít poněkud krutě, nicméně Randian si z nich nic nedělal. Byl sebevědomým a inteligentním mužem, hovořil čtyřmi jazyky a našel si pohlednou nevěstu, která mu postupně porodila čtyři zdravé děti.

Ve 20. letech minulého století se manželé usadili v New Jersey, Randian však nepřestal vystupovat až do své smrti, která ho zastihla v jeho 63 letech.