Swingový zpěvák se sametovým barytonem byl na české hudební scéně neobvyklým jevem a každý si ho snadno zapamatoval už kvůli jeho oholené hlavě. V práci byl Karel Hála neúnavným dříčem a nedopřával si odpočinku. Jeho soukromý život pak provázely cigarety, alkohol a krásné ženy. To se ještě dá chápat jako obvyklá součást koloritu umělce a nelze mu to vyčítat, jenže Hála ve své slávě zapomněl myslet na nejdůležitější osoby jeho života.

Do novin o sobě tvrdil, že vyrůstal jako sirotek, protloukal se těžkým dětstvím a kariéru zpěváka si vybudoval od píky zcela sám. Z rodiny přitom za války zemřel jen jeho tatínek, nacisté ho roku 1942 zastřelili za účast v odboji. Maminka na tom po otcově smrti nebyla psychicky dobře a její funkci v rodině prakticky nahradila Regina. Starala se o své mladší bratry Karla a Jaroslava a v Karlovi objevila hudební talent. Maminka se strachovala, že konzervatoř nebude schopná zaplatit, Regina však bratrovi na studia přispívala z vlastního platu. A byla to právě ona, kdo nadaného zpěváka přivedl za Karlem Vlachem.

Stejně jako její bratr, také Regina se v mládí věnovala swingu. Komunistům ale tento styl nehrál do karet, a tak se horko těžko prosazovala. Karlovi šla kariéra lépe díky spolupráci s Vlachovým orchestrem a byl ochoten sestře pomoci. Domluvili se, že spolu zazpívají v kavárně Valdek. Karel však sestru na poslední chvíli nahradil jinou zpěvačkou, do které se zrovna zakoukal.

Snad o každém jiném umělci - sukničkáři bychom mohli napsat, že se ženy staly jeho prokletím, v případě Hály však byl spíš on prokletím pro ně. Ženatý byl celkem třikrát, z různých manželství měl tři vlastní dcery a pár dalších vyženil. Později o nich prohlásil, že na něho zanevřely, protože odešel od jejich matek, ale opět prý ze sebe jen dělal chudáka. "Když se jeho nejstarší dcera Charlota vdávala, poprosila ho, aby ji vedl k oltáři. On pak na svatbu vůbec nedorazil," vzpomínala Regina.

Hála nepřišel ani na sedmdesátiny vlastní maminky, ani na její poslední Vánoce. Čekala na něj marně.

V posledních deseti letech svého života se zpěvák nevídal ani se sestrou Reginou. Jejich konflikt vznikl poté, co Hála dostal od státu odškodné 100 tisíc za to, že za války přišel coby dítě o otce. Regina byla v době otcovy smrti už dospělá a na částku neměla nárok, bratr jí přesto slíbil, že se s ní rozdělí. Všechny potřebné papíry za něj ostatně vyřídila ona.

Svůj slib ale nedodržel, a když mu ho připomněla, dostalo se jí nevybíravé odpovědi. Nedal jí ani korunu a v životě s ní už nepromluvil.

Když zemřel, jeho vdova ji ani nepozvala na pohřeb. Regina přesto přišla. Na svého bratra nezanevřela. Spíš jí všechno bylo tak nějak líto.